20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.09.2024 16:28 | Son Güncelleme: 03.09.2024 17:50

Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi

Abdullah Avcı ile yollarını ayıran Trabzonspor, teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş ile anlaşma sağladı
Trabzonspor'da 5. Şenol Güneş dönemi

Sezona Abdullah Avcı ile başlayan Trabzonspor, hem ligde hem de Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından deneyimli hoca ile yollarını ayırmıştı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan teknik direktörlük görevi için Şenol Güneş görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin olumlu geçmesinin ardından Güneş ile anlaşma sağlandı. Teknik direktör Trabzonspor'la ilk maçına Beşiktaş karşısında çıkacak.

Trabzonspor'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Birlikte başaracağız, yeniden tarih yazacağız. Evine tekrar hoş geldin Şenol Güneş" denildi

Ertuğrul Doğan'dan açıklama

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, takımın başına tecrübeli teknik adam Şenol Güneş’in getirilmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

  • Değerli Trabzonsporlular, Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda üç isim üzerinde enine boyuna tartıştık.
  • Takımımızın güçlü bir iskeleti var ve Süper Lig maratonunun henüz başındayız.
  • Bütün bunları üst üste koyunca hedeflerimize daha tecrübeli bir hoca ile varabileceğimize inandık ve efsanemiz Şenol Güneş ile bugün itibarıyla anlaşma sağladık.
  • Trabzonspor’umuzun hemen hemen her başarısında yer alan, teknik adamlığı döneminde şampiyonluk kazandırmış, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan ve tamamen ‘bizden biri’ olan Şenol Güneş hocamıza ‘yuvana yeniden hoş geldin’ diyorum.
  • Camiamızdan, bir ve beraberce hareket ederek kenetlenmesini, hem hocamıza hem de oyuncularımıza moral olmasını özellikle rica ediyorum.
  • Bu kenetlenmenin, yakın gelecekteki başarılarımız için çok önemli olduğunu da vurgulamak istiyorum.
  • Saygı ve sevgilerimle…

Önceki dönemleri

Şenol Güneş son olarak 2009-2013 yılları arasında Trabzonspor'da görev almış ve 145 maça çıkmıştı. Teknik direktör bu maçlarda 1.76 ortalama elde etmişti. Güneş'in daha önceki iki dönemi ise 2005 ve 1993-1997 yılları arasında yaşanmıştı. Bordo-mavili kulübün 5. Şenol Güneş dönemi olacak.