08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2024 13:09 | Son Güncelleme: 15.06.2024 13:51

Trabzonspor’un eski futbolcusu Kevin Campbell hayatını kaybetti

Bir dönem Trabzonspor’da da forma ve dönemin başkanı rahmetli Mehmet Ali Yılmaz'ın "Gol makinesi diye aldık, çamaşır makinesi çıktı" sözleriyle hafızalara kazınan İngiliz futbolcu Kevin Campbell hayatını kaybetti
Trabzonspor’un eski futbolcusu Kevin Campbell hayatını kaybetti

Uzun süredir ciddi bir hastalığı olan ancak durumu gizli tutulan İngiliz futbolcu Kevin Campbell’ın 54 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastaneden tedavi gören oyuncunun ölümü Nottingham Forest'tan takım arkadaşı Mark Crossley tarafından doğrulandı. Campbell vefatı sonrası 1998-1999 sezonunda formasını giydiği Trabzonspor’dan başsağlığını mesajı geldi. Borda mavili takımdan yapılan açıklamada "998-1999 sezonunda formamızı giyen eski futbolcumuz Kevin Campbell’ın vefat ettiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kevin Campbell, kulübümüz için sadece bir oyuncu değil, aynı zamanda büyük bir değerdi. Onun sahadaki performansı ve Trabzonspor’umuza kattığı enerji, taraftarlarımızın kalbinde her zaman özel bir yer tutacaktır. Bu acı kayıp karşısında, başta Campbell ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" denildi. 

Premier Lig ekiplerinden paylaşımlar

İngiliz futbolcunun vefatı sonrası İngiltere Premier Lig hesabı ile formasını giydiği Trabzonspor, Arsenal, Everton ve Erol Bulut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Cardiff kulüpleri paylaşımda bulundu

 

Arsenal eski oyuncusu hakkında resmi sosyal medya hesaplarından, "Eski forvetimiz Kevin Campbell'ın kısa süren bir hastalıktan sonra hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz için büyük üzüntü duyuyoruz. Kevin kulüpteki herkes tarafından çok seviliyordu. Bu zor zamanda hepimiz onun arkadaşlarını ve ailesini düşünüyoruz. Huzur için yat Kevin" açıklamasında bulundu. 

 

Everton ise "Everton'daki herkes eski forvetimiz Kevin Campbell'ın henüz 54 yaşında vefat etmesinden dolayı derin bir üzüntü duymaktadır. Sadece gerçek bir Goodison Park kahramanı ve İngiliz futbolunun simgesi değil, aynı zamanda onunla tanışan herkesin bileceği gibi inanılmaz bir insandı. Huzur içinde yat Super Kev" sözlerine yer verdi.

 

Campbell'ın Trabzonspor macerası

1998 yılının Temmuz ayında 4 milyon euro karşılığında Nottingham Forest'tan Trabzonspor'a transfer olan Campbell, bordo mavililer ile 18 maça çıktı ve 5 gol atıp 5 asist yaptı.  Campbell,'ın bordo mavili takımdan ayrılmasında o dönem Trabzonspor'un başkanı olan rahmetli Mehmet Ali Yılmaz'ın sözlerinin büyük etkisi oldu. Yılmaz taraftarın golcü transferi isteği için "Biz de buluyoruz bir yamyam alıyoruz işte. Yani rengi bozuk. Alıyoruz ama atmıyor anasını satayım. Ben mi atacağım golleri?" ifadesini kullandı.

Siyahi futbolcu, Kocaelispor maçından sonra kendisi için, ‘‘Yamyam aldık, gol atamıyor’’ diyen Mehmet Ali Yılmaz'ın futbolcular için verdiği yemeğe katılmadı. İngiliz basını manşetlerden duyurduğu olaya geniş yer ayırdı.

Yılmaz Kevin Campbell'ı gol makinesi diye aldık, çamaşır makinesi çıktı" demişti

 Yılmaz ırçılık tartışmalarının gölgesinde sözlerinin espri olduğunu ve yanlış anlaşıldığını, Türkçe'de yamyamın ayrımcılık için kullanılan bir kelime olmadığını belirtse de Campbell'ın takımdan ayrılmasına engel olamadı.

"Türkiye anılarımı gururla hatırlıyorum"

Buna rağmen İngiliz futbolcu yıllar sonra anılarını anlatırken Türkiye ve Trabzonspor'dan övgüyle bahsetti. Campbell o günleri şöyle anlatmıştı: Türkiye ve Trabzonspor anılarımı gururla hatırlıyorum. Gerçekten futboldan, Trabzonlulardan, oranın insanlarından ve tesislerinden keyif almıştım. İngiltere'den gidiyordum ve seviyenin ne olduğunu bilmiyordum. Tesislere gidince şok olmuştum. Türkiye, o yıllarda İngiltere'ye oranla çok ileride bir ülkeydi. Herkesin kendisine ait bir yatak odası vardı. Tesislerdeki sahanın zemini muazzamdı. Sağlık ekibi, İngiltere'ye göre çok daha iyiydi. Şok olmuştum ama gerçekten mutlu da olmuştum.

"Sanki hiç oradan ayrılmamış gibiydim"

Trabzonspor'daki dönemimi keyifle hatırlıyorum. Biraz üzücü bitti çünkü çok sevdiğim Trabzonsporlu taraftarlara veda etme fırsatı bulamamıştım. Ancak, 20 yıl sonra Daniel Sturridge'in Trabzonspor'a transfer olması sonrası UEFA TV için Trabzon'da yaptığımız bir röportaj için oraya gittim. Sanki hiç oradan ayrılmamış gibiydim. Trabzonlular bana inanılmaz iyi davrandı.