02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 31.03.2023 04:32

Türkiye’nin geleneği

Voleybol neredeyse bir milli geleneğe dönüştü. Milli takım bir yana, yaklaşık 15 yıldır kadın voleybolunun Türkiye’deki üç büyükleri, Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Fenerbahçe, CEV Şampiyonlar Ligi’nin gediklisi
Alp Ulagay
Alp Ulagay
Fenerbahçe’nin Küba asıllı oyuncusu Melissa Vargas.
Fenerbahçe’nin Küba asıllı oyuncusu Melissa Vargas.

Geçen 12 sezonun biri hariç tamamında üçünden biri finaldeydi. Bunların yedisinde kupa Türkiye’ye gitti: Vakıfbank beş, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe de birer şampiyonluğu kazandı.

Şimid yeni bir ilkle karşı karşıyayız: Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde üç Türk takımı birden oynayacak. Bu, geçmişte sadece İtalyan takımlarının eriştiği bir başarıydı.

Üstelik bu üç takım bu sezon gruplarda ve playoff’lardaki toplam 28 maçın sadece beşini kaybettiler. Mesela Fenerbahçe grupta iki maç kaybetmişti ama Vargas’ın kadroya katılmasıyla seviye atladı.
Çeyrek finalde, İtalya ligi lideri Imoco Conegliano’yu adeta eze eze elediler. Vakıfbank ve Eczacıbaşı her iki maçı kazanarak turu geçti.

Şimdi bambaşka bir fırsat daha var: Final için sahaya çıkmadan kupanın Türkiye’de kalmasını sağlamak. Fenerbahçe ve Vakıfbank yarı finalin Türk ayağında birbirleriyle oynayacak. Diğer yarı final eşleşmesindeyse Eczacıbaşı İtalyan Gorgonzola Novara ile karşılaşacak. Eğer İtalyanları elerlerse 20 Mayıs’ta Torino’daki finali iki Türk takımının oynaması kesinleşecek.