19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 14.04.2023 08:53 | Son Güncelleme: 14.04.2023 09:42

UEFA Avrupa Ligi'nin çeyrek finalinin ilk etabı tamamlandı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final karşılaşmalarının ilk ayağı dün gece oynanan müsabaka ile son buldu. 2 ayaklı çeyrek finalde, üst tura yükselecek isimler 20 Nisan'da oynanacak rövanş maçları ile belli olacak
UEFA Avrupa Ligi'nin çeyrek finalinin ilk etabı tamamlandı

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı turnuvası olan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final etabında ilk maçlar dün gece oynandı. Feyenoord - Roma karşılaşmasından atılan tek golle Hollandalı temsilci galip ayrılırken, Bayern Leverkusen - Union Saint-Gilloise'in karşılaştığı maçta ise 1-1'lik skorla galip çıkmadı. 

Juventus - Sporting Lizbon ve Manchester United - Sevilla karşılaşmasından ise önemli notlar şöyle;

Juventus - Sporting Lizbon

FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'in yönettiği karşılaşmada, Juventus, konuk ettiği Sporting Lizbon'u 73. dakikada Federico Gatti'nin golüyle 1-0 yendi. Öte yandan, Juventus'un Polonyalı kalecisi Wojciech Szczesny, nefes almakta yaşadığı zorluk nedeniyle karşılaşmayı gözyaşları içinde terk ederken, yerini 44. dakikada Mattia Perin'e bıraktı. Siyah-beyazlı ekipten yapılan açıklamada, Szczesny'nin sağlık durumunun sağlık ekibi tarafından yapılan ilk incelemeye göre iyi olduğu, detaylı kontroller için hastaneye kaldırılacağı belirtildi.

Manchester United - Sevilla

Son 16 turunda Fenerbahçe'yi eleyen Sevilla ise Manchester United deplasmanında son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. İngiltere temsilcisinin golleri, 14. ve 21. dakikalarda Marcel Sabitzer'den geldi. İspanya ekibi ise 84. dakikada Jesus Navas ve 90+2. dakikada Harry Maguire (kendi kalesine) ile ağları sarstı.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalistler, 20 Nisan'daki rövanş karşılaşmaları sonunda belli olacak.

Sonuçlar

  • Feyenoord (Hollanda) - Roma (İtalya): 1-0
  • Manchester United (İngiltere) - Sevilla (İspanya): 2-2
  • Juventus (İtalya) - Sporting Lizbon (Portekiz): 1-0
  • Baybern Leverkusen (Almanya) - Union Saint-Gilloise (Belçika): 1-1
Kaynak: AA