28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 12.05.2023 14:56 | Son Güncelleme: 12.05.2023 15:04

UEFA: Şampiyonlar Ligi finali planlandığı gibi İstanbul'da oynanacak

UEFA, 14 Mayıs seçimleri nedeniyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Finalin planlandığı gibi 10 Haziran'da İstanbul'da yapılacağı belirtildi
UEFA: Şampiyonlar Ligi finali planlandığı gibi İstanbul'da oynanacak

14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınıp Portekiz'e verileceği yönündeki iddialara UEFA'dan yanıt geldi.

UEFA Deutschen Presse-Agentur'a yaptığı açıklamada, "2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, planlandığı gibi 10 Haziran 2023'te İstanbul'da oynanacak. UEFA'nın hiçbir siyasi kurum, hükümet veya ulusal futbol federasyonu ile aksi yönde bir görüşmesi yoktur. Bu konuda başka bir görüşümüz olmayacaktır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, medyada çıkan haberlerin yanlış ve asılsız olduğu aktarıldı.

Dün Londra'da yayınlanan Daily Mail gazetesi, UEFA'nın, seçim sonrası yaşanabilecek herhangi bir huzursuzluğun İstanbul'un 10 Haziran'daki finale ev sahipliği yapmasını zora sokması ihtimaline karşı Portekiz futbol federasyonuna gayrı resmi bir yaklaşım sergilediğini iddia etmişti.