29 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2024 00:17 | Son Güncelleme: 29.10.2024 01:01

Vinicius'a en iyi futbolcu ödülü verilmedi: Real Madrid Altın Top ödülünü boykot etti

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, France Football dergisinin organizasyonunda verilen ve Avrupa futbolunun en prestijli ödülleri olarak bilinen Altın Top (Ballon d'Or) ödül törenini boykot etti
Vinicius'a en iyi futbolcu ödülü verilmedi: Real Madrid Altın Top ödülünü boykot etti

İspanyol basınının Real Madrid Kulübü kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde, Paris'te düzenlenen 2024 yılı ödül töreninde Brezilyalı futbolcusu Vinicius Junior'a "en iyi futbolcu" ödülü verilmeyeceğini öğrenen Real Madrid'in törene katılmadığı kaydedildi.

İspanya devlet televizyonu RTVE verdiği haberde, "Real Madrid kaynaklarına göre kulüp, en iyi kulüp ve teknik direktör ödüllerini alacağına inanıyor ancak Vinicius veya Carvajal'ın ödül almamasından dolayı oyuncularına olan saygısından vazgeçmeyecek. Galada Real Madrid'den futbolcular, yöneticiler ve aile üyelerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi hazır bulunacaktı. Ama hiçbiri Paris'e gitmedi" ifadelerini kullandı.

Boykot kararı sonrası Arda Güler Instagram hesabından Vinicius ile çekildiği bu fotoğrafı paylaştı

 

As gazetesi de Real Madrid Kulübü yönetiminin "Ödülün kriterleri Vinicius'u kazanan ilan etmiyorsa, aynı kriterler Carvajal'ı kazanan ilan etmelidir. Böyle olmadığına göre Altın Top'un ve UEFA'nın Real Madrid'e saygı duymadığı aşikar. Ve Real Madrid saygı duyulmayan bir yere gitmez" şeklinde düşündüğünü ve törende olmayacağını yazdı.

Real Madrid Kulübü konuya ilişkin şu ana kadar hiçbir açıklama yapmazken, resmi internet sitesinden "Real Madrid sosyal medya ağlarında 600 milyon takipçiye ulaştı" ifadelerini paylaştı.

Ballon d'Or ödülü Rodri'nin

France Football Dergisi tarafından 1956'dan bugüne her yıl dünyanın en iyi oyuncusuna verilen Ballon d'Or ödül töreni 28 Ekim Pazartesi günü Paris'te Theatre du Chatelet'te gerçekleştirildi. Her yıl France Football Dergisi tarafından dünyanın en iyi oyuncusuna verilen Ballon d'Or ödülünü bu yıl Rodri kazandı.

Arda Güler'den büyük başarı

Real Madrid forması giyen milli futbolcumuz Arda Güler, UEFA ve France Football tarafından 2024 yılının en iyi genç futbolcusuna verilen Kopa Trophy ödülünde ikinci sırada yer aldı.

Birinci sırada Barcelona'nın 17 yaşındaki yıldızı Lamine Yamal yer aldı. Arda Güler; Mathys Tel, Warren Zaire-Emery, Alejandro Garnacho, Joao Neves, Pau Cubarsi, Savinho ve Kobbie Mainoo gibi isimleri geride bıraktı.

Arda Güler, 2024 yılı içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası ve LaLiga'da kupa zaferi yaşadı. 19 yaşındaki genç yıldız, milli takımımızla da EURO 2024'te çeyrek final gururunu tattı.

En İyiler

  • En iyi golcü: Kane ve Mbappe
  • En iyi kadın takımı: Barcelona
  • En iyi erkek takımı: Real Madrid
  • En iyi erkek teknik direktör: Ancelotti
  • En iyi kadın teknik direktör: Hayes
  • En iyi kadın futbolcu: Aitana Bonmati
  • En iyi genç oyuncu: Lamina Yamal
  • En iyi kaleci: Emiliano Martinez