19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.09.2023 13:58 | Son Güncelleme: 13.09.2023 14:09

Wilfried Zaha faul ile durdurulabiliyor

Galatasaray'ın Crystal Palace'tan renklerine kattığı Zaha, Premier Lig'de en çok faul yapılan oyuncular arasında ilk 5'te yer aldı. Listenin ilk sırasında ise Fildişi Sahilli yıldızın eski takım arkadaşı Jordan Ayew yer alıyor
Wilfried Zaha faul ile durdurulabiliyor

Premier Lig'n faul istatistikleri Galatasaray'ın yeni transferi Wilfried Zaha'nın ne kadar etkili bir futbolcu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Geçen sezon Crystal Palace formasıyla 28 maçta mücadele eden Zaha, 2 bin 384 dakika sahada kaldı ve 7 gol, 3 asistle takımına katkı sağladı. Top sürme ve çalım konusunda etkili bir isim olan Zaha istatistikleriyle dikkat çekti. 30 yaşındaki yıldız futbolcu, geçtiğimiz sezon Premier Lig'de 77 kez faulle durduruldu. Zaha, bu sayı ile ligde en çok faul alan 5'inci futbolcu oldu.

Maç başına ortalama zirvede

Fildişi Sahilli yıldız maç başına ortalamada ise ilk sırada kendisine yer buldu. Genel listede Zaha'nın eski takım arkadaşı Jordan Ayew, 105 kez faule maruz kalarak ilk sırada yer aldı. Newcastle'dan Bruno Guimaraes 96, Leicester'dan James Maddison 90, Manchester City'den Jack Grealish ise 83 kez faulle durduruldu.

Ligde 27 maçta sahaya çıkan Zaha, 161 kez rakip ceza sahasında topla buluştu. Kaleye 22 isabetli şut gönderdi. 59 çalım ile takımı adına etkili bir rol oynadı.

Zaha kadar patlayıcı değil ama etkisi

Zaha'nın etkileyici rakamlarına yer veren The Athletic ise okuyucularına "Son iki sezonda Premier Lig'de en çok faul yapılan oyuncu kimdir?" sorusunu yönelitti. Herkesin aklına ilk başta hızlı ve çalım yeteneği yüksek olan Jack Grealish, Bukayo Saka ya da James Maddison'ın geleceğini dikkat çeken dergi, listenin zirvesinde Zaha'nın eski takım arkadaşı Jordan Ayew'in olmasına dikkat çekti. The Athletic, Ganalı forvetin, Mart 2022'de 728'inci faulünü alarak Premier Lig tarihinin en çok faul yapılan oyuncusu olan Zaha kadar patlayıcı bir hıza sahip olmadığını ancak oyuncuları geçip onları hazırlıksız yakalayan bir hızlanma patlamasına sahip olduğunu yazdı.