26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 02.06.2023 04:31

Otomotiv şirketinden çiftçi kadınlara destek

Yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakma hedefini sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sodexo ile yaptığı iş birliği ile eşitsizliklerin azaltılmasını destekleyen, cinsiyet eşitliği, nitelikli eğitim ve temiz tarımın birleşimi “Geleceğe Kadın Eli” adlı projeyi hayata geçirdi
Otomotiv şirketinden çiftçi kadınlara destek

Toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim eylemi eşitsizliklerinin azaltılması ve nitelikli eğitim... Sürdürülebilir kalkınma amaçlarını rehber edinen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin öncelik verdiği en başta gelen konulardan. Geçen aylarda hayata geçirilen Geleceğe Kadın Eli projesi bu dört hedefi de içine alıyor.
Proje öncelikle İlçe Tarım Müdürlüğü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi ve Sodexo iş birliği ile imzalanan bir protokolle başladı. Buna göre belirli kriterlere uygun 10 kadın çiftçiye sınıf ortamında öğretim görevlileri tarafından eğitim verildi. Ardından okula hibe edilen 200 m2’lik serada çiftçiler temiz ve sürdürülebilir tarım konusunda eğitimler aldı. Daha sonra kadın çiftçiler kendileri için Toyota tarafından kurulan ve tohum, fide, gübre, gibi zirai malzeme desteği ile hibe edilen 60’ar m2’lik alanlarda ekim-dikime başladı. Çiftçiler ilk ürün hasatlarını 2022 yılının ekim ayı sonunda yaptılar. Daha sonra projenin diğer partneri Sodexo devreye girerek ürünleri alıp işledi ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikasının yemekhanelerinde çalışanlara sundu.