25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2023 04:30 | Son Güncelleme: 02.06.2023 04:32

Şimdi doğanın zamanı

Tüm ülkenin odağında olan seçim gündemi geride kalırken artık ekoloji temelli, doğa odaklı siyaseti konuşma ve uygulama zamanı olduğunu düşünüyoruz. Hazırladığımız Ekosiyaset Belgesi ile ülkemiz toprağının, suyunun, havasının, meralarının ve ormanlarının korunmasını amaçlıyoruz
Şimdi doğanın zamanı

Deniz Ataç / TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

TEMA Vakfı olarak 28 yıldır her seçim öncesinde olduğu gibi 14 Mayıs seçimleri öncesinde de Ekosiyaset Belgesi hazırlayarak tüm siyasi partilere, siyasette ekoloji temelli yaklaşımı odağa almaları yönünde çağrıda bulunmuştuk ve çözüm önerilerimizi sıralamıştık. Tüm ülkenin odağında olan seçim gündemi geride kalırken artık ekoloji temelli, doğa odaklı siyaseti konuşma ve uygulama zamanı olduğunu düşünüyoruz.
Hazırladığımız Ekosiyaset Belgesi ile; ülkemiz toprağının, suyunun, havasının, meralarının, ormanlarının, biyolojik çeşitliliğinin korunmasını ve tüm yaşamı tehdit eden iklim değişikliği ile mücadele edilmesini amaçlıyoruz. Doğa insan ilişkilerinde kamusal ve toplumsal yararın ekolojik politikalar oluşturmaktan geçtiğinden hareketle, doğal varlıkların yönetiminde korumacı, denetleyici, bütüncül yaklaşımlar geliştirilmesini, talep ediyoruz. Ancak bu şekilde gelecek kuşakların hakkının korunabileceğini, diğer bir ifade ile sürdürülebilir yaşamın mümkün olacağını düşünüyoruz.