19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.10.2022 17:18 | Son Güncelleme: 21.10.2022 17:32

2025’ten itibaren 200 bin dolar karşılığında uzaya balonla yolculuk etmek mümkün

Uzay turizmi şirketi Halo Space, 2025’ten itibaren, yolcuları hayatta yeni bir çığır açan bir balon yolculuğuyla uzayın kenarına fırlatacak. Ancak bu balona bilet almak için 200 bin dolara ihtiyacınız olacak
2025’ten itibaren 200 bin dolar karşılığında uzaya balonla yolculuk etmek mümkün

Madrid merkezli uzay turizmi şirketi Halo Space, şişirilmiş bir balona bağlı dairesel bir kapsülde sıfır emisyonlu ticari uçuşları başlatmaya hazırlanıyor. Kapsül, her seyahatte sekiz yolcu ve bir pilotu taşıyacak. Kapsül 40 kilometrelik irtifadayken Dünya’nın 360 derecelik manzarasını gözler önüne seren panoramik pencerelere de sahip.

İlk test uçuşu aralık ayında

Halo Space, uzay kapsülünün bir prototipi ile Aralık ayının üçüncü haftasında Hindistan’ın Hyderabad şehrinde bulunan Tata Institute for Fundamental Research’te (TIFR) ilk test uçuşunu gerçekleştireceğini bildirdi. Prototip, dünyaya dönmeden önce yaklaşık altı saat boyunca, Dünya atmosferinin ikinci tabakası olan stratosfere doğru yaklaşık 35 kilometre uçacak. 2023’ün ilk çeyreğinde ise İspanya’da ikinci bir test uçuşu yapılması planlanıyor.

 

Halo Space teknoloji sorumlusu Alberto Castrillo “Amacımız, uçuş kapsülümüzü başarılı bir şekilde fırlatmak, aşağı inmeden önce 35 kilometrelik bir yüksekliğe ulaşmasını sağlamak ve prototipi sonunda yere indirip geri almak. Bu süreç boyunca uçuş simülasyon algoritmalarını doğrulayacak, kapsül ile uçuş kontrolü arasındaki iletişimi test edecek ve kapsül üzerine kurulu sensörlerden binlerce veri göstergesi elde edeceğiz” dedi.

 4 kıtaya uçuş üsleri kurmayı planlıyor

Şirket, denemeleri başarıyla tamamladıktan sonra 2025’te ticari uçuşlarına başlamayı ve sonrasında dört kıtaya uçuş üsleri kurmayı planlıyor. 2029’dan itibaren yılda toplam 3 bin yolcuyla 400 sefer yapılacak. Biletlerin fiyatları ise 100 bin Euro ile 200 bin Euro arasında değişecek. Müşteriler, Dünya’nın eğriliğini 4-6 saat boyunca görebilecek. Şirket, bunu insanın aklını başından alan bir deneyim olarak betimliyor.

Uzayı ziyaret etmenin en çevre dostu yolu

Halo Space’in CEO’su ve kurucusu Carlos Mira “Geçtiğimiz 12 ay boyunca önceden var olan, kendini kanıtlamış ve güvenilir teknolojiyi kullanmak için havacılık endüstrisindeki en iyi ve en tecrübeli şirketlerle çalıştık. Ekip, ilk yıl içinde başardıklarımızdan oldukça memnun. Ancak nereye doğru yol aldığımız konusunda daha da heyecanlıyız. Yolculara hayat değiştiren bir deneyim sunarak onları dünyanın 40 kilometre dışına, uzayın kenarına götüreceğiz” dedi. Halo Space, basınçlı kapsüllerinin CO2 salınımı yapmadan yükseldiğini belirtti. Böylece bu kapsüller, uzayı ziyaret etmenin en çevre dostu yolu haline geliyor.