29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 12.06.2022 10:53 | Son Güncelleme: 12.06.2022 10:57

219 bin liraya iki kişilik elektrikli

Citroen'in merakla beklenen iki kişilik elektrikli modeli Ami, 219 bin liraya satışa çıktı. 75 km'ye kadar menzil sunabilen Ami, 200 Volt prizde 3 saatte şarj edilebiliyor. Ami, 16 yaşından itibaren B1 ehliyeti ile kullanılabiliyor
219 bin liraya iki kişilik elektrikli

Mete Tansu

Citroen’in iki kişilik elektrikli mobilite aracı AmiTürkiye’de satışa sunuldu. Aralık 2021’den bu yana kurumsal müşterilere satılan Ami, tükecilerler buluştu. Fiyatı merakla beklenen Ami, 219 bin liraya yollara çıktı. Ami tek şarj ile 75 kilometre yol katedebiliyor.

5.5 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya araç zeminine gizlenmiş durumda ve yolcu tarafı kapı eşinde bulunan kablo ile şarj edilebiliyor. 220 Volt standart prizde tam şarj için üç saat yeterli oluyor. Ami, maksimum 45 km/s hıza ulaşabiliyor. İki kişilik şirin aracın ön önemli özelliklerinden biri de 16 yaşından itibaren B1 ehliyeti ile kullanılabilecek olması.  

Yedi farklı versiyon halinde sunulan Ami zengin aksesuarlarla kişiselleştirilebiliyor. Ami yenilikçi kendin yap tarzında aksesuarlarla kullanıcısına aracını bizzat kişiselleştirme imkânı sunuyor. Söz konusu fonksiyonel ve dekoratif kit: merkezi bir separatör ağ, kapı cebi ağı, paspas, ön konsolun üstünde saklama bölmesi, el çantası kancası, akıllı telefon klipsi gibi öğeler içeriyor. İç mekanda kullanılan renklerle jantlarda, köşe panel çıkartmaları veya kapı üzerindeki kapsüllerde kullanılan renkler birbirini tamamlıyor. My Ami Gri, My Ami Mavi, My Ami Turuncu ve MY Ami Haki olmak üzere dört ana renk bulunuyor.

300'den fazla ön sipariş aldı

Ami’nin her yaştan kullanıcı için uygun bir çözüm olmasıyla bambaşka bir deneyim sunduğunu vurgulayan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, “Citroën olarak her zaman müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışmaya gayret gösteriyoruz. Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroën Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor. Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirdik. Perakendede hali hazırda 300’den fazla müşteri aracı almak için ön talep oluşturdu. Bu yıl tedariğe bağlı olarak parekende kanalında 500 adet civarında satış öngörüyoruz. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami’nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1.000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. 

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım

Online kanaldan satılacak

Perakende satışına başlanan Ami’nin tamamen online bir satış yolculuğu olduğunu vurgulayan Alkım, şu bilgileri verdi: “Kentsel ve kent çevresine yönelik tamamen elektrikli ulaşım aracı Ami sadece ulaşımı değil, hayatı her anlamda kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda müşterilerin çevrimiçi yolculuğunun bir parçasını oluşturuyor. Sadece sürüş özellikleriyle değil, hayatı her anlamda daha akıcı ve daha pratik kılmayı hedefleyen Ami, dijital dünya üzerinden; araç paylaşımı, farklı sürelerde kiralama veya satın alma olsun çeşitli formüllerle kullanıcıların ulaşıma erişimlerini kolaylaştırıyor. O yüzden iş yapış tarzımızı da biraz değişikliğe gitmeye karara vererek, Ami’yi müşterilerimize tamamen online bir yolculuk ile sunmak için adımlarımızı attık. Web sitemiz üzerinden bayilerimizin de entegre olduğu sistemle bir tıkla Ami’nin satın alma yolculuğunu tamamlıyoruz. Üstelik bu online satın alma yolculuğunda Citroen Ami satın alacak her müşterimize de aracını evine kadar gönderme veya istediği adreste teslim etme gibi ayrıcalıklı bir hizmet sunacağız."