20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 25.03.2023 22:37 | Son Güncelleme: 25.03.2023 22:45

ABD ve Kanada'dan çip koridoru oluşturmada önemli iş birliği

Çin'e karşı çip teknolojisinde yeni bir cephe açılıyor. Teknoloji üreticisi IBM Kanada'da genişleme niyetinin sinyalini verirken, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada Cuma günü iki taraflı olarak bir yarı iletken üretim koridoru oluşturmak için birlikte çalışacaklarını açıkladı
ABD ve Kanada'dan çip koridoru oluşturmada önemli iş birliği

Duyurulan iş birliği, Kanada'yı ziyaret etmekte olan ABD Başkanı Joe Biden'ın, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile birlikte, kritik mineraller ve yarı iletkenler konusunda diğer ülkelere olan bağımlılıklarını azaltarak otoriter rejimlere karşı birlikte durma sözü verdiği sırada geldi.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Kanada hükümetinin araştırma, geliştirme ve üretimi artırmak için yerli yarı iletken endüstrisine 181,94 milyon dolar harcayacağı belirtildi. 

İki lider yaptıkları ortak açıklamada, IBM'in "bir Mutabakat Zaptı kapsamında Bromont tesisinde (Quebec'te) yeni ve genişletilmiş paketleme ve test yetenekleri geliştirmek için önemli bir yatırım" sağlayacağını söyledi. 

İki ülke IBM'in Kanada'daki yatırımının miktarını açıklamadı.

IBM'den 20 milyar dolarlık yatırım planı

IBM, New York'un kuzeyinde yarı iletken araştırma ve üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket geçtiğimiz yıl, bir zamanlar üretim merkezi olan New York'un Hudson Vadisi bölgesine önümüzdeki on yıl içinde yarı iletkenler, ana bilgisayar teknolojisi, yapay zeka ve kuantum bilişim üretmek ve geliştirmek için 20 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.