25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.10.2022 12:35 | Son Güncelleme: 29.10.2022 14:58

Amazon hisse fiyatının yaklaşık yüzde 12 düşmesiyle beraber 150 kişiyi işten çıkardı

Amazon'un yılın üçüncü çeyrek tablosunda bilançosunun beklentilerin altında kalması hisse fiyatının yaklaşık yüzde 12 düşmesine neden oldu. Maliyet azaltmanın yollarını arayan Amazon cuma günü Amp canlı radyo bölümünden yaklaşık 150 kişiyi işten çıkardı
Amazon hisse fiyatının yaklaşık yüzde 12 düşmesiyle beraber 150 kişiyi işten çıkardı

Amazon şirketi'nin CFO'su Brian Olsavsky, perşembe günü Amazon'un cansız kazanç raporunun ardından yaptığı bir konferans görüşmesinde gazetecilere şirketin maliyetleri azaltmanın yollarını aradığını söyledi ve personel sayısının ana hedef olduğunu belirtti. Şirket cuma günü Amp canlı radyo bölümünde çalışan 150 kişiyi işten çıkardı.

Olsavsky gazetecilere verdiği demeçte, enflasyondan ve Amazon'un sipariş karşılama ağının aşırı genişlemesinden kaynaklanan sabit maliyetlerin aksine, personel sayısının üzerinde çalışılmaya devam ettikleri kontrol edilebilir maliyetlerden biri olduğunu söyledi.

Çalışanlar şirket içerisinde başka iş bakabiliyor

Amp, bu yılın başlarında Nicki Minaj ile ortaklığını duyurarak halka açıldı. Uygulama, kullanıcıların kendi canlı radyo programlarını yayınlamalarına olanak tanıyor ve içerik üreticileri ile görüşülüyor. Şirket sözcüsü, Amp'in varlığını sürdüreceğini ve etkilenen personelin şirket içinde yeni iş arama seçeneğine sahip olduğunu doğruladı.

Sözcü, "Amazon'da müşterilerimizi memnun etmek için büyük düşünür, deneyler yapar ve yeni fikirlere yatırım yaparız. Ayrıca ürün ve hizmetlerimizin müşteri değeri sunma konusundaki ilerleme ve potansiyelini sürekli olarak değerlendiriyor ve bu değerlendirmelere dayanarak düzenli olarak ayarlamalar yapıyoruz. Yakın zamanda yaptığımız bir incelemenin ardından, Amp'in büyümesine ve ölçeklendirilmesine odaklanabilmek için birkaç ekibi birleştirme kararı aldık" dedi.

Birçok projesini sonlandırdı

Amazon geçtiğimiz haftalarda çok sayıda projeyi sonlandırdı. İşten çıkarılanlar arasında 400 kişilik Amazon Care sağlık bölümü, birkaç robotik girişimi, Amazon Explore'u sunan sanal deneyimler ve çevrimiçi eğitim içeriği hazırlayan ekipler de var. Şirket ayrıca perakende bölümünde işe alımları dondurduğunu açıkladı.

Olsavsky perşembe günü yaptığı açıklamada, Amazon'un ileriye dönük olarak belirli işletmelerde işe alımları durdurmayı ve kaynakların başka yerlerde daha iyi harcanacağına inandıkları ürün ve hizmetleri sonlandırmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.