20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 29.10.2022 17:01 | Son Güncelleme: 29.10.2022 17:30

Apple CEO'su Tim Cook: iPhone 14 Pro taleplerine yetişemiyoruz

Apple CEO'su Tim Cook Phone 14 Pro modelinin taleplerinin arzı aştığını ve üretime yetişemediklerini söyledi. Cook CNBC'ye verdiği demeçte "Şu anda 14 Pro ve Pro Max'te kısıtlıyız" açıklamasında bulundu
Apple CEO'su Tim Cook: iPhone 14 Pro taleplerine yetişemiyoruz

Apple CEO'su Tim Cook, şirketin üretebildiği kadar iPhone 14 Pro modeli sattığını ve azalan tedarik maliyetleri sayesinde tasarruf sağladığını söyledi. Apple'ın üçüncü çeyrek kazanç raporunun hemen ardından şirketin CEO'su Tim Cook CNBC'ye konuştu. iPhone talebi sorusuna ise iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'in arzının kısıtlı olduğunu ve Apple'ın talebi karşılamaya çalıştığını belirtti.

"Taleplere yetişmeye çalışıyoruz"

Cook CNBC'ye verdiği demeçte "Şu anda 14 Pro ve Pro Max'te kısıtlıyız ve piyasaya sürdüğümüz günden beri bu aynı. O yüzden de açıkçası arzın peşindeyiz ve talebi çözmek için elimizden geldiğince fazla üretim elde etmeye çalışıyoruz" dedi. Cook'a ayrıca şirket tarafından alınan maliyet düşürme önlemleri de soruldu. Apple CEO'su daha önce yaptığı bir açıklamayı tekrarlayarak işe alımların daha bilinçli yapıldığını söyledi.

Tim Cook "Bilinçli olarak işe alım yapıyoruz ve bu yüzden başvuruların hızında yavaşladık. Kesintilerin ve tasarruflarımızın peşinden satılabilecek şeylere yöneliyoruz" dedi. Bu durum Apple'ın tedarik zinciri aracılığıyla tasarruf ettiğini gösteriyor. İşlemciler gibi ürünlerin maliyetini düşüren pazar talebinin azalması sayesinde tasarruf sağlıyor.