20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 03.02.2023 13:27 | Son Güncelleme: 03.02.2023 13:59

Apple Jony Ive'ın yerini dolduramadı, pozisyonu kapattı

Apple, uzun yıllar ürünlerin tasarımında önemli dokunuşlar yapan Jony Ive'ın ardından strateji değişikliğine giderek Endüstriyel Tasarım Şefi pozisyonunu kapatma kararı aldı
Apple Jony Ive'ın yerini dolduramadı, pozisyonu kapattı

27 yıl boyunca Apple'da çalışan, şirketin bir dünya markası haline gelmesine oldukça büyük katkı sağlayan ve Apple'ın iPhone, iMac ve iPod gibi birçok ürününün tasarımında imzası bulunan baş tasarımcı Jony Ive, geçtiğimiz yıllarda görevini bırakmıştı. Ancak Ive sonrası Ive'ın boşluğunu doldurmayan Apple, köklü bir değişime giderek ayrılan en iyi ürün tasarımcısının yerine yeni bir yönetici atamamaya karar verdi.

Bloomberg'in haberine göre, Apple'ın endüstriyel tasarımdan sorumlu başkan yardımcısı Evans Hankey, önümüzdeki aylarda şirketten ayrıldığında yerine başka bir isim atanmayacak ve böylece Ive'ın pozisyonu tamamen kapatılmış olacak. 

Bu pozisyonun kapatılmasının ardından şirketin yaklaşık 20 kişilik endüstriyel tasarımcıdan oluşan çekirdek grubu, Apple'ın COO'su Jeff Williams'a rapor verecek. Ive sonrası göreve gelen Hankey, şirkete adını altın harflerle yazdıran tasarımcı Jony Ive sonrası ilk günden bu yana Williams'a rapor veriyor.

Apple'ın en kritik isimlerinden biriydi

Jony Ive, Apple için çok kritik bir isimdi. Steve Jobs'la birlikteliği ikonik teknoloji ürünlerinin doğuşuyla sonuçlanırken; iMac, iPod, iPad ve iPhone Ive'ın ince dokunuşlarıyla sahneye çıktı. Bu ürünler Apple'ı bir dünya devi yapmakla kalmadı, sektörü dönüştürdü, sadık bir hayran kitlesi yarattı. Ive'ın pozisyonunun kapatılması ise Apple'ın ürünlerinde tasarıma verdiği önceliği değiştirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.