20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 22.03.2023 19:49 | Son Güncelleme: 22.03.2023 20:10

Apple'ın hatası kullanıcıların tüm çalma listelerini sildi

Apple'ın popüler dijital müzik platformu Apple Music yeni bir hataya gündemde. Bazı kullanıcıların fark ettiği bir hata, kullanıcıların çalma listelerini siliyor ve kitaplıklarına başkalarının çalma listelerini ekliyor
Apple'ın hatası kullanıcıların tüm çalma listelerini sildi

Daha önce MacRumors ve 9to5Mac yayınlarında da belirtilen ve bazı kullanıcıların başına gelen bir hata, Apple Music'te çalma listelerinin birbirine girdiğini ve kullanıcıları mağdur ettiğini gözler önüne serdi.

Çalma listeleri tamamen kayboldu

The Verge'ün haberine göre Apple Music kullanıcıları bir süredir başkalarının çalma listelerinin ve şarkılarının kendi kütüphanelerinde görünmesine neden olan garip bir sorunu fark etmeye başladı. Reddit'te birkaç kullanıcı birkaç hafta boyunca bu sorunu bildirdi ve bazıları sonuç olarak bazı şarkılarını veya tüm çalma listelerini kaybettiklerini söyledi.

Bazı durumlarda, bu rastgele çalma listeleri ve şarkılar aslında kullanıcıların kütüphanelerinde bulunanların yerini alıyor ve onları bir zamanlar sahip oldukları müziğe erişemez hale getiriyor. Bazı durumlarda da kullanıcıların daha önce görmediği şarkılar hiçbir içeriği silmeden kütüphanelere ekleniyor.

Sorunu iPhone kullanıcıları yaşıyor

9to5Mac tarafından belirtildiği üzere, bu sorun yalnızca iOS'taki Apple Music uygulamasını etkiliyor gibi görünüyor. Bunun neden olduğu konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Apple'dan da herhangi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Diğer yandan sorunun iCloud kaynaklı olabileceği de düşünülüyor. Bazı kullanıcılar iCloud eşzamanlamasını kapatıp tekrar açmalarının işe yaradığını fark etti. Bu tip bir sorunu yaşayan kullanıcılardan biriyseniz siz de Ayarlar > Apple Kimliği > iCloud > Tümünü Göster yolunu izleyerek listenizi düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Daha önce de fotoğraflar karışmıştı

Söz konusu sorun, geçen yıl Windows için iCloud'u etkileyen ve rastgele kullanıcıların fotoğraf ve videolarının diğer kişilerin kitaplıklarında görünmesine neden olan bir başka hatayla garip bir şekilde benzerlik gösteriyor.