26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.01.2023 16:12 | Son Güncelleme: 19.01.2023 18:38

Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas yeni paylaşılan videoda şantiyede çalıştı

Amerikan robotik araştırma ve mühendislik şirketi Boston Dynamics, insansı robotu Atlas’ın şantiyede çalıştığı bir video yayınladı. Piyasaya iki robotuyla çoktan açılan şirket, Atlas’ı da sahalara çıkarmak istediğini duyurdu
Boston Dynamics'in insansı robotu Atlas yeni paylaşılan videoda şantiyede çalıştı

Boston Dynamics'in iki ayaklı robotu Atlas artık dans etmekten fazlasını yapabiliyor. MIT'nin bünyesindeki robotik tasarım şirketinin paylaştığı son videosunda insansı robot şantiyede çalıştı, parkur yaptı. Şirketin artık gözünde YouTube görüntülenmeleri değil, iş dünyası var.

Robot şantiye ustası Atlas

Atlas ayrıca üreticisi Boston Dynamics tarafından yayınlanan 'Atlas İşi Kavradı' başlıklı bir videoda problem çözme becerilerini sergiledi. Videoda robot, temsili bir inşaat alanında kolaylıkla ilerledi ve hatta iskelenin tepesinde duran bir inşaat işçisine çanta dolusu alet fırlattı. Atlas bununla da kalmadı, görevini tamamladıktan sonra zahmetsizce bir ters takla attı. Elbette, bu videonun önceden kapsamlı bir şekilde prova edildiği ve dikkatle programlandığı neredeyse kesin ancak yine de şirketin çalışkan ve atletik iki ayaklı robotunun etkileyici bir gösterimi oldu. Boston Dynamics'ın Twitter'da yaptığı paylaşım şöyle:

Ajandada dans değil, iş var

Boston Dynamics’in 2020’de, Atlas ve robot arkadaşlarının dans ettiği bir yeni yıl kutlaması videosu yayınlamıştı; videoda dans eden robotik ekip birçok kişiyi koreografileriyle etkilemişti. Bu yapılan son şantiye gösterisi ise artık Atlas için eğlencenin bittiğini, işbaşının başladığını gösterdi. Şirket Stretch adında başka bir robotunu ve Spot'u müşterilerine satmaya başladı bile. İlki tekerlekli, tek kollu bir depo robotu, ikincisi ise inşaat alanlarını gözetlemek, itfaiyecilere yardımcı olmak ve hatta bir SpaceX fırlatma sahasında dolaşmak gibi birçok görevi çoktan gerçekleştirmiş dört ayaklı bir robot köpek.