20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 12.05.2022 11:52 | Son Güncelleme: 12.05.2022 12:18

Disney Plus yaklaşık 8 milyon yeni abone kazandığını açıkladı

The Walt Disney şirketinin dijital yayın platformu Disney+ 8 milyon yeni abone eklendiğini duyurdu. CEO Bob Chapek, bu son raporla ilgili "kendi ligimizde olduğumuzu kanıtladık" dedi
Disney Plus yaklaşık 8 milyon yeni abone kazandığını açıkladı

Netflix abone kaybı sonrası yaşadığı zorluklarla uğraşırken Disney, yayın platformuna 8 milyon yeni abone kazandıklarını açıkladı. The Walt Disney şirketi, geçen ay büyük bir abone kaybı açıklayan rakibi Netflix’e karşı Disney Plus'ın güçlü bir şekilde büyüdüğünü duyurdu. Şirket 7,9 milyon yeni Disney+ abonesi olduğunu açıklayarak toplam abone sayısının 137,7 milyona ulaştığını söyledi. 

Disney+ 14 Haziran'da Türkiye'de yayın hayatına başlamaya hazırlanıyor

Tüm platformlarındaki abone sayısı 205 milyon

Yalnızca ABD ve Kanada'da Disney Plus, 44,4 milyon ile bir yıl öncesine göre 7,1 milyon daha fazla aboneye sahip. Şirket ayrıca, Hulu ve ESPN Plus dahil olmak üzere tüm platformlarındaki abone sayısının 205 milyonun üzerine çıktığını söyledi.

Pandemi döneminde kayıplarını toparlıyor

Ayrıca şirket ABD'de Disney’in tema parkı işletmesinin gelirinin de iki kattan fazla artarak 6,65 milyar dolara ulaştığını açıkladı. Şirket pandemi dönemindeki düşüşleri güçlü bir şekilde toplamaya devam etti. Akış ve tema parkı işletmeleri güçlü bir büyüme kaydetmesine rağmen, Disney, film ve TV şovlarının haklarının erken feshi için 1 milyar dolar ödemek zorunda kaldığından, tek seferlik bir ücret nedeniyle üç aylık gelir tahminlerini kaçırdı.

İlk çeyrekteki net gelir beklentilerin altında kaldı

Refinitiv'den alınan verilere göre, şirketin geliri 2 Nisan'da sona eren ilk çeyrekte yüzde 23 artarak 19.25 milyar dolara yükselerek analistlerin 20.03 milyar dolarlık beklentilerinin altında kaldı. Devam eden faaliyetlerden elde edilen net gelir, bir önceki yıla göre 912 milyon dolar veya hisse başına 50 sent ile karşılaştırıldığında, ilk çeyrekte 470 milyon dolar veya hisse başına 26 sent oldu.

CEO Bob Chapek yaptığı açıklamada, “Son finansal sonuçlar kendi ligimizde olduğumuzu bir kez daha kanıtladı. Disney’in ikinci yüzyılına baktığımızda, dünyanın dört bir yanındaki ailelere ve hayranlara daha büyük, daha büyülü bir Disney evreni yaratmak için olağanüstü hikaye anlatımımızı yenilikçi teknolojiyle birleştirerek dönüştürmeye devam edeceğimize eminim” dedi.

Geçen ay Netflix , bir önceki çeyreğe kıyasla 200 bin  abone kaybettiğini, on yıldan uzun bir süre içinde ilk düşüşü olduğunu bildirmişti. Ancak Netflix'in hala yaklaşık 222 milyon abonesi var.

(Kaynaklar: DailyMail, The Verge)

Disney Plus'ın ilk Türk içeriği Kaçış'tan tanıtım