25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2022 10:29 | Son Güncelleme: 19.11.2022 11:01

Elon Musk, ABD eski başkanı Trump'ın görevine geri gelmesi konusunda Twitter anketi başlattı

Elon Musk satın aldığı sosyal medya platformu Twitter'da bir iş insanına kıyasla oldukça fazla zaman geçiriyor. Kendi fikirlerini söylemeyi ve takipçilerinden fikir almayı seviyor. Musk bu sefer ABD eski başkanı Trump'ın görevine geri gelmesi konusunda Twitter anketi başlattı
Elon Musk, ABD eski başkanı Trump'ın görevine geri gelmesi konusunda Twitter anketi başlattı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, cuma günü yaptığı açıklamada şirketin komedyen Kathy Griffin ve akademisyen Jordan Peterson'ın hesaplarını eski haline getirdiğini ve ABD eski başkanı Donald Trump'ın hesabıyla ilgili henüz bir karar alınmadığını açıkladı.

Musk gece saatlerinde 116 milyonu aşkın Twitter takipçisine Donald Trump'ın başkanlık görevine tekrar gelmesini isteyip istemediklerini sordu. Anketin sonuçlanmasına 17 saat kala yaklaşık 7 milyon kişi oy kullanıldı ve katılımcıların yaklaşık yüzde 54'ü evet oyu, yüzde 46'sı ise hayır oyu kullandı.

Gündeme geldiği tüm haberlerden sonra gözler Elon Musk'a çevrildi. Musk 116.4 milyon takipçisine karşı ironik paylaşımlarda bulundu.Musk bir tweet'inde hem mezar taşının hemde önünde poz veren bir adamı ustune Twitter emojisi olan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım, Twitter kendi mezarını kazıyor ve Twitter henüz ölmedi anlamları taşıyor

Musk kaos yarattığı ortamın içinde Twitter'ı kendi fikirlerini söylemek ve takipçilerinin fikrini almak için çok iyi kullanıyor.  Yine sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda " Twitter tüm zamanların en yüksek kullanımlarından birine ulaştı ha ha" diye tweet attı.

Ne olmuştu?

Trump 2021 yılında şiddeti daha fazla teşvik etme riski nedeniyle Twitter'dan kalıcı olarak yasaklanmıştı. Trump bu hafta başında 2024 ABD başkanlık yarışına resmen girerek aylardır dalga geçtiği konuyu resmileştirdi.