29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 20.11.2022 08:58 | Son Güncelleme: 20.11.2022 09:47

Elon Musk, ABD eski Başkanı Trump’ın kapatılan Twitter hesabının yeniden açılacağını açıkladı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, yaptığı anketin sonuçlarını paylaşarak ABD eski Başkanı Donald Trump’ın kapatılan Twitter hesabının yeniden açılacağını açıkladı. Musk'ın açıklamasının ardından Trump'ın hesabı açıldı
Elon Musk, ABD eski Başkanı Trump’ın kapatılan Twitter hesabının yeniden açılacağını açıkladı

Sosyal medya platformu Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından kapatılan Twitter hesabının yeniden açılacağını açıkladı. Musk, Twitter üzerinden 18 Kasım'da, "Trump'ın hesabı geri verilmeli mi?" sorusuyla bir anket başlattı. 

"Halk konuştu"

Anketin sonuçlarını açıklayan Musk, kullanıcıların yüzde 52'sinin evet oyu verdiğini duyurdu. Musk, "Halk konuştu. Trump, geri dönecek" mesajını paylaşarak, "Halkın sesi, Tanrı'nın sesi" anlamına gelen Latince "Vox Populi, Vox Dei" ifadesini kullandı. 

Dünyanın en zengin insanının açıklamasının ardından Donald Trump'ın hesabının aktifleştirildiği görüldü. Eski başkan henüz hiçbir paylaşım yapmadı. Daha önce de hesabı açılsa bile Twitter'a geri dönmeyeceğini açıklamıştı. 

Bir buçuk yıl önce askıya alındı

Twitter, 6 Ocak 2021'deki Konge baskının ardından, 9 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı. Twitter'ın güvenlik ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık" denilmişti.

Kaynak: AA