25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.12.2022 21:18 | Son Güncelleme: 08.12.2022 21:23

Elon Musk, Apple’a savaş mı açıyor?: iPhone kullanıcılarından daha fazla ücret alacağı iddia edildi

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın CEO'su Tim Cook ile görüşerek aralarındaki savaşı sona erdiklerini iddia eden Elon Musk'ın şirkete karşı yeni bir planı olduğu iddia edildi. Bazı kaynaklara göre Musk, iPhone kullanıcılarından Twitter Blue aboneliği için daha fazla ücret talep edecek
Elon Musk, Apple’a savaş mı açıyor?: iPhone kullanıcılarından daha fazla ücret alacağı iddia edildi

Elon Musk, Apple ile savaşını yeniden alevlenebilir. The Information’a konuşan bazı kaynaklar milyarderin iPhone kullanıcılarından Twitter Blue aboneliği için 4 dolar daha fazla ücret almayı planladığını öne sürdü. 

Hizmetin beklenen maliyeti ayda 7,99 dolar ancak kaynaklar Musk'ın teknoloji devinin uygulama içi satın alımlardan aldığı yüzde 30'luk ücreti telafi etmeye çalıştığını söyledi. Tesla CEO’su yakın bir zamanda firmayı yazılımcılardan yüzde 30 ücret almakla suçladı ve Apple tarafından Twitter’ı kaldırmakla tehdit edildiğini iddia etti. Apple'da, platformdaki reklamlarını durdu. 

Milyarder Twitter'da Apple’a savaş ilanında bulunduktan sonra Apple CEO’su Tim Cook ile görüştüğünü ve anlaştıklarını söyledi.  Musk, 2020'de Epic Games'inkini yansıtan bir hareketle web sitesi aracılığıyla daha düşük bir fiyat sunarak insanları iPhone uygulamasında ödeme yapmaktan caydırmaya çalışma planı yeni bir savaşı ateşleyebilir.  

Video oyun üreticisi, Apple ücretlerini ödememek amacıyla kullanıcıları Fortnite ürün satın almaları için web sitesine yönlendirdi ve sonuç olarak Apple, uygulamayı App Store'dan kaldırdı ve ikisi hala mahkemede sorunla mücadele ediyor. Musk'ın Apple'ın ücretini atlatmayı planlayıp planlamadığı henüz net değil. İddialarla ilgili Twitter ya da Apple yorum taleplerine yanıt vermedi. 

Musk, geçen ay 44 milyar dolara satın aldığı şirkete gelir getirmek için Twitter Blue'yu lanse etti. Bu özellik, doğrulanmış hesaplar için kullanılan mavi tiki de ücretli hale getiriyordu. Kaynaklar, platformdaki daha düşük ücretin daha fazla kullanıcı çekebileceğini söyledi. Android platformu için fiyatlandırmanın da değişip değişmeyeceğinden bahsedilmedi.