20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 10.11.2022 13:15 | Son Güncelleme: 10.11.2022 13:24

Elon Musk: Aptalca şeyler denemeyi sürdüreceğiz

Twitter'da mavi tik'in paralı olması tartışmaları devam ederken hayata geçirilen resmi etiketi (gri tik) 24 saat geçmeden kaldırıldı. Musk kısa süreli uygulamanın iptali sonrası “Twitter için aptalca şeyler denemeyi sürdüreceğiz” dedi. Öte yandan Twitter çalışanlarına ofise dönüş talimatı verildi
Elon Musk:  Aptalca şeyler denemeyi sürdüreceğiz

Elon Musk tartışmalı 44 milyar dolarlık satın alma anlaşması sonrası Twitter'da yeni adımlar atmaya devam ediyor ya da en azından deniyor. Mavi tik için kullanıcılardan para almaya başlayan ve eleştiri oklarının hedefi olan Musk dün de resmi etiketi (gri tik) özelliğini hayata geçirdiğini duyurdu. Sadece devlet hesapları, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve bazı tanınmış kişilere vermeye başlayan gri tik 24 saat geçmeden iptal edildi.

Dün, AFP ve Welt gazetelerinin isimlerinin altında gri renkte ‘Resmi’ yazan bir tik bulunuyordu. Bu tik, bazı yayıncılara da verilmişti. Dün akşam saatlerindeyse bu kaldırıldı. Elon Musk, gri tikin kaldırıldığını yazan bir yayıncıya iptal ettim- öldürdüm anlamına gelen "I just killed it" cevabını verdi.

"İşe yarayanları koruyacağız"

Musk, geri adımı "Twitter'ın önümüzdeki aylarda pek çok aptalca şey yapacağını lütfen unutmayın" diyerek açıklarken "İşe yarayanı koruyacağız ve yaramayanları değiştireceğiz" dedi.

Çalışanlara ofise dönüş talimatı

Twitter'in yeni CEO'su çalışanlarına yolladığı ilk e-posta'da uzaktan çalışmanın sona erdiğini ve personelin ofiste en az 40 saat geçirmeleri gerektiğini bildirdi. Musk yeni kuralın hızlıca uygulamaya alınacağına dikkat çekti.