23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2022 17:27 | Son Güncelleme: 20.02.2022 17:32

Elon Musk bağışları için poker oyuncusu olan İgor Kurganov ile çalışıyor

Tesla CEO'su Elon Musk'ın, hayırseverlik faaliyetlerine danışmanlık yapması için profesyonel poker oyuncusu olan İgor Kurganov ile çalıştığı ortaya çıktı
Elon Musk bağışları için poker oyuncusu olan İgor Kurganov ile çalışıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun geçen yıl hayır kurumlarına 5,74 milyar dolar bağışladığını açıkladığı SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, birkez daha dikkatleri üzerine çekti. Musk Vakfı'nın don birkaç yıl içinde yaptığı bağışlar tekrar gündeme geldi. Bloomberg'in haberine göre; SpaceX'in Teksas'taki uzay limanının yakınlarındaki okullara 8 haneli bir miktar hibe etmesinden, iklim değişikliğiyle mücadele için bağışlanan 100 milyon dolara kadar yapılan tüm bu yardımların arkasındaki isim profesyonel poker oyuncusu olan İgor Kurganov.

Bloomberg'e göre; Musk, bağış alan kişilerle iletişim kurmak ve onların önerilerini değerlendirmek için Kurganov'a başvuruyor. Kurganov, bir grup poker oyuncusunun kurduğu yardım kurumu Raising for Effect Giving'in kurucu ortağı. Söz konusu kurum, belirli kriterler doğrultusunda hangi hayır kurumlarına bağış yapılması gerektiğine dair tavsiyeler veriyor.

18 milyon dolardan fazla kazandı

Poker kariyerine 2010'da başlayan 34 yaşındaki Kurganov, şimdiye dek 18 milyon dolardan fazla kazandı. Kurganov'un ismi hayırseverlik faaliyetlerinde de sıklıkla geçiyor. Musk'ın basına yansıyan bağış faaliyetlerinden hangilerini Kurganov'un yönettiği bilinmiyor. Ayrıca teknoloji milyarderinin 5,7 milyar dolarlık en büyük bağışını hangi kuruma yaptığı da açıklanmadı.

Dünyadaki en büyük ikinci bağışçı oldu

Chronicle of Philanthropy'den alınan verilere göre, Musk geçen yıl Bill Gates ve Melinda French Gates'ten sonra, dünyada en yüksek miktarda para bağışlayan ikinci kişi oldu.