29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.12.2022 23:06 | Son Güncelleme: 01.12.2022 23:54

Elon Musk beyin çipi teknolojisinde insan deneylerine başlıyor

Twitter, Tesla, SpaceX ve Neuralink’in sahibi Elon Musk, insanlar için üretilen kablosuz beyin çiplerinin klinik deneylerine tahminen altı ay içinde başlanabileceğini açıkladı. Hayvanlar üzerinde başarılı sonuçlar elde eden projeyle bir maymun düşünce gücüyle bir bilgisayar oyunu oynayabilmişti
Elon Musk beyin çipi teknolojisinde insan deneylerine başlıyor

Engelli hastaların yeniden hareket etmesini ve iletişim kurmasını sağlayabileceği beyin çipi arayüzleri üzerinde çalışan Neuralink şirketiyle insanoğluna çağ atlatılabileceğini iddia eden Elon Musk altı ay içinde insan klinik denemelerine başlayacağını duyurdu. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Teksas eyaletine bağlı Austin kentinde olan nöroteknoloji şirketi Neuralink, söz konusu çipi geçtiğimiz yıllarda hayvanlar üzerinde denemiş başarılı sonuçlar almıştı. Ardından 2020’de insan deneylerine başlamayı planladıklarını duyurmuş, daha sonra tarihi 2021’e çeken Musk, 2021 sonundaysa 2022’de insanlara çip takmaya başlayacaklarını söylemişti.

Geliştirilmekte olan çipin tanıtımında konuşan Musk, "Aşırı derecede dikkatliyiz ve bir insana cihaz yerleştirmeden önce her şeyin yolunda gideceğinden emin olmak istiyoruz. Ancak sanıyorum belgelerimizin çoğunu FDA'ya (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) gönderdik" dedi. "Doğuştan itibaren görme engelli olduğu için hiç görmemiş birinin dahi görme yetisini yerine getirebileceğimize inanıyoruz" diyen Elon Musk, Neuralink tarafından geliştirilen beyin-bilgisayar arayüzleri ile alzheimer ve demans hastalıklarının yanı sıra omurilik hasarlarının tedavi edilebilmesinin amaçlandığını söyledi. 

Geçen yıl yapılan kamoyuna açık son deneyde bir maymun, beynine takılan çip sayesinde düşünce gücüyle bir bilgisayar oyunu oynayabilmişti.