19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 25.01.2023 15:43 | Son Güncelleme: 25.01.2023 16:05

Elon Musk ofiste uyuyan çalışanı Twitter'da üst kadroya atadı

Twitter binasında yerde uyurken çekilmiş o fotoğrafı viral olan Esther Crawford'un hayatı değişti. Fotoğraf paylaştıktan sonra Elon Musk'la yüz yüze bir görüşme de ayarlayan Crawford, şirkette ödemelerden sorumlu genel müdür oldu 
Elon Musk ofiste uyuyan çalışanı Twitter'da üst kadroya atadı

Esther Crawford, 2 Kasım'da Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın alma işlemini tamamladıktan günler sonra sosyal medya şirketinin genel merkezinde yerde bir uyku tulumuna sarılmış, göz bandı takmış halde uyurken çekilmiş bir fotoğrafını Twitter'dan paylaşmış ve ekibiniz son teslim tarihlerini belirlemek için gece gündüz uğraşırken bazen #SleepWhereYouWork (Çalıştığınız yerde uyursunuz)" ifadelerini kullanmış, paylaşım ise viral olmuştu. 

Birçok kişi ise şirketin Musk dönemindeki uzun çalışma saatlerinin göstergesi olarak eleştirilerde bulunmuştu.  

Ödemelerden sorumlu genel müdür oldu 

39 yaşındaki Crawford, Twitter'da orta düzey bir çalışandı ancak Financial Times'ın haberine göre kaderi kısmen paylaştığı fotoğraf kısmen de Twitter'ın kahve dükkanı The Perch'te Musk ile şans eseri karşılaşması sayesinde değişti. Habere göre cafede karşılaşmalarının ardından Crawford kendisini Musk'a tanıttı ve içerik üreticileri hakkında konuşmak için görüşme ayarladı. Twitter'da mavi tik satmak isteyen Elon Musk görüşme sırasında Crawford'un ödemeler konusundaki fikirlerini beğenmiş olmalı ki genç kadın Twitter'da ödemelerden sorumlu genel müdür pozisyonuna terfi etti. Ayrıca Esther Crawford'un Twitter'da Elon Musk'ın yakın çemberine girdiği belirtiliyor.