25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2022 11:50 | Son Güncelleme: 17.05.2022 12:08

Twitter çalışanı itiraf etti: Platformda açıkça sansür uygulanıyor

Twitter'ın kıdemli mühendislerinden Siru Muregesan, bir gazeteci tarafından gizlice kayda alındı. Murugesan videoda, platformun ifade özgürlüğüne inanmadığını ve muhafazakarları sürekli sansürlediğini itiraf etti. Muregesan ayrıca şirkette çalışan herkesin Elon Musk’tan nefret ettiğini de söyledi
Twitter çalışanı itiraf etti: Platformda açıkça sansür uygulanıyor

Twitter'da çalışan kıdemli bir mühendis, sosyal medya devinin güçlü önyargıya sahip olduğunu ve muhafazakarları rutin olarak sansürlediğini anlattı. Gizlice kayda alınan Siru Murugesan, çalışanların Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık devralmasından da nefret ettiklerini söyledi. 

Murugesan, ABD'de aşırı sağ aktivist grubu Project Veritas’ta çalışan kadın bir gazeteci tarafından kayda alındı. Yayınlanan görüntülerde Muregesan, platformun ifade özgürlüğüne inanmadığını ve eğer sansür uygulaması gerekiyorsa tercihini sağ kanattan yana kullandığını söylüyor. Çalışma arkadaşlarının Elon Musk'ın satın alma haberine nasıl tepki verdiği sorulduğunda Murugesan, “bu iş gerçekleşirse, bu benim son günüm olur” gibi davranıyorlardı" diye yanıtladı.

"Sağcılar açıkça sansürleniyor"

Twitter’ın ofis politikalarının çok fazla sola eğilimli olduğunu söyleyen Murugesan, kendisinin görüşlerinin de orada çalışırken değiştiğini anlattı. Çevrenin hemen insanların düşüncelerini etkilediğini belirten Murgesan, platformda sağcıların açıkça sansürlendiğini söyledi. 

Çalışanlar Musk'ın devralımının engellenmesini istiyor

Murugesan, Musk'ın 25 Nisan'da devralma sürecini başlatmasından bu yana çok şey değiştiğini ve çalışanların işleri için endişelendiklerini dile getirdi. Musk’ın tam bir kapitalist olduğunu söyleyen Murugesan, “Biz sosyalistler gibi hareket ediyoruz. İşimizi tehlikede” dedi.  Murugesan, birçok çalışanın devralmayı açıkça engellemeye çalıştığını, özellikle Musk'ın Trump gibi insanları eski haline getirme vaadinden endişe duyduğunu söyledi. 

"Hiç kimse giderleri umursamıyor"

Murugesan, ayrıca şirkette uygulanan prosedürlerin son derece rahat olduğunu da anlattı. Herkesin rahatlıkla istediğini yapabildiğini söyleyen Murugesan, “Hiç kimse gerçekten işletme giderlerini umursamıyor. İşi daha verimli hale getirmek gibi bir kaygıları yok” diye konuştu. Twitter’da ruh ve zihin sağlığının çok önemli olduğunu belirten Murugesan, “Eğer kendini iyi hissetmiyorsan, birkaç gün izin alabilirsin. Bazı insanlar aylarca izin aldılar, sonra geri gelecekler” dedi.

(Kaynak: DailyMail)