28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 31.10.2022 13:06 | Son Güncelleme: 31.10.2022 17:33

Elon Musk, Twitter'da mavi tik (Onaylanmış hesap) için aylık 20 dolar almayı planlıyor

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk'ın yeni hamleleri için onlarca senaryo yazılıyor. Şuanda en çok konuşulan konu olası işten çıkarmalar olsa da, Musk'ın mavi tik için aylık 20 dolar alacağı iddiaları ses getirdi. Kullanıcılar ise 20 dolar vermektense hesaplarını sileceklerini söyledi
Elon Musk, Twitter'da mavi tik (Onaylanmış hesap) için aylık 20 dolar almayı planlıyor

Elon Musk nihayet 44 milyarlık dolarlık anlaşmayı tamamlayarak Twitterın sahibi oldu. Dünyanın en zengin insanı anlaşma tamamlanır tamamlanmaz; CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal, politika şefi Vijaya Gadde ve genel danışman Sean Edgett ve baş müşteri sorumlusu Sarah Personette'nin işlerine son verdi. Bunun üzerine gözler şirkette büyük bir işten çıkarma dalgasının olup olmayacağına çevrildi.

Proje geliştirilmesini istedi

Dev satın alma sonrası dünyanın en zengin adamının yeni hamleleri için onlarca senaryo yazılıp çiziliyor. Son iddia ise Tesla ve SpaceX'in CEO'sunun hesapların onaylanmış olduğunu gösteren mavi tik için para almayı planladığı yönünde. Musk'ın çalışanlarından parayla mavi tik satışı konusunda proje istediğini öne sürüldü.

Mavi tiki olanlara 90 gün süre verilecek

Musk'ın bu sistemi Twitter Blue tarafını daha da geliştirmek için istediği konuşuluyor. Twitter Blue isimli uygulamada 4,99 dolar ücret ödeniyor. Abonelikte, yayımlanmış tweet'leri düzenleme ve reklamsız Twitter gibi özellikler bulunuyor. Musk'ın planına göre abonelik ücreti 19,99 dolara çıkarılacak ve mavi tik edinmek için de abone olmak şart koşulacak. Şu an mavi tiki olan kullanıcılarsa, mavi tikini kaybetmemek için 90 gün içinde abonelik sistemini satın almaları gerekecek.

 Mavi tikli kullanıcılardan Elon Musk'a rest

Musk'ın açıklamaları Twitter'da fırtınaya neden oldu ve birçok kişi protesto amacıyla hesaplarını silmekle tehdit etti. Twitter kullanıcısı @PhilosophyBIM "Profilimdeki mavi onay işaretinin doğrulanmış olması gerçekten umurumda değil ama ileride twitter'ı kullanmak için para ödemem gerekirse, hesabımı tamamen silerim. Bu kadar basit" ifadelerini kullandı. Başka bir kullanıcı olan @bouncytorch tweetinde "bugün twitter blue'yu öğrendim ve bu bende twitter'ımı bir kez daha silme isteği uyandırdı"  dedi.

Kurum ve kuruluşların durumu belli değil

Şirketler, hayır kurumları, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve kamu kurumlarına ait binlerce resmi hesabın bundan etkilenip etkilenmeyeceği ve aylık 20 dolarlık ücreti ödemedikleri takdirde mavi tiklerinin kaldırılıp kaldırılmayacağı belli değil. Kullanıcılar bu ayrıcalık için 20 dolar ödeme fikrinden hoşlanmıyor gibi görünüyor ve bu miktarı fahiş fiyat olarak nitelendiriyorlar.