19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 02.05.2023 20:56 | Son Güncelleme: 02.05.2023 21:13

Elon Musk'tan Twitter için yeni adım: Link içeren tweet'ler artık daha az kişiye ulaşacak

Elon Musk'ın sahibi olduğu Twitter'da algoritmalar yeniden değişiyor. Musk, Twitter hesabından yaptığı son açıklamada kullanıcıların paylaştığı tweet'lerin hangi şartlarda daha fazla etkileşim alacağını duyurdu
Elon Musk'tan Twitter için yeni adım: Link içeren tweet'ler artık daha az kişiye ulaşacak

Twitter'da mavi rozet tartışmaları bir yandan sürerken Elon Musk yine ses getirecek bir değişikliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Musk, Twitter bünyesinde algoritmalardaki son değişikliği tweet'ine taşıdı. Musk, tweet'lerin etkileşiminin kullanıcıların yaptığı paylaşıma bağlı olmakla birlikte bazı kurallar çerçevesinde yayılacağını söyledi.

Musk, yaptığı açıklama şu satırlara yer verdi:

"Kullanıcılar metin, resim veya video olsun bir gönderiye bakarak ne kadar fazla ekran süresi geçirirse, o kadar fazla desteklenecek. Bu platformda yerel olarak yayınlanan videolar harici bir bağlantıdan daha fazla desteklenecek, çünkü bir videoyu izlemek için bir bağlantıya tıklamak çok daha fazla zaman harcanmasına yol açıyor"

Musk, herhangi bir tweet özelinde kullanıcının geçirdiği zamana göre söz konusu tweet'in daha fazla yayılacağını ifade ederken, kullanıcıları Twitter'ın dışına yönlendiren videolu bağlantı adreslerinin de tweet'lerin etkileşimini düşüreceğini, çünkü Twitter'da video izlemenin aksine kullanıcının bu yolla daha fazla zaman kaybettiğini kaydetti.