20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 24.01.2023 10:13 | Son Güncelleme: 24.01.2023 10:56

FBI: Kuzey Kore'li hackerlar 100 milyon dolarlık kripto çaldı

ABD istihbarat servisi FBI, Kuzey Kore'li hackerlar Lazarus Group ve APT38’in, ABD’li kripto şirketi Harmony’den 100 milyon dolar çaldığını açıkladı
FBI: Kuzey Kore'li hackerlar 100 milyon dolarlık kripto çaldı

FBI'dan yapılan açıklamada, Lazarus ve APT38'in haziran ayında ABD merkezli blockchain uzmanı Harmony’e saldırı düzenledikleri belirtildi. Horizon, kripto tokenlerin farklı blok zincirleri arasında hareket etmesini sağlayan bir yazılım. Chainalysis'e göre, bu tür çapraz zincir köprüleri geçen yıl bilgisayar korsanları için yumuşak bir hedef haline geldi ve 13 ayrı hack’ten yaklaşık 2 milyar dolar değerinde kripto varlığı çalındı.

FBI, 13 Ocak'ta Kuzey Kore'li hackerlar 60 milyon dolar değerinde Ether aklamak için Railgun adlı bir gizlilik protokolü kullandığını söyledi. Büro, bunun bir kısmının birkaç kripto borsasına gönderildiğini ve Bitcoin'e dönüştürüldüğünü söyledi.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance Holdings Ltd'nin kurucusu Changpeng Zhao, geçen hafta Twitter'da yaptığı açıklamada, firmasının Huobi platformunun bazı fonları dondurmasına ve 124 Bitcoin'i kurtarmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye hack saldırısı

Ulusal Polis Teşkilatına göre Kuzey Kore, Güney Kore'den en az 892 dış politika uzmanına siber saldırı düzenleyerek kişisel verilerini ve e-posta listelerini çalmanın yanı sıra çevrimiçi alışveriş sitelerine saldırı gerçekleştirdi. Güney Koreli yetkililere göre saldırıların bazı kurbanları sahte web sitelerine giriş yapmaları için kandıracak ve giriş bilgilerini saldırganlara ifşa edecek kadar titizlerdi.

Reuters yazdı

Reuters haber ajansı haziran ayında, üç dijital araştırma şirketine atıfta bulunarak Harmony'ye yapılan saldırının arkasında büyük olasılıkla Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının olduğunu yazdı.