25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.10.2022 11:14 | Son Güncelleme: 30.10.2022 12:52

General Motors ve Ford artık Twitter'a reklam vermeyeceklerini açıkladı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından General Motors ve Ford, reklam vermeyi bir süre durdurduklarını açıkladı. Otomotiv devlerinin bu adımının nedeninin gerçekten Musk'ın Twitter planları mı yoksa yeni sahibin, rakipleri Tesla'nın CEO'su olduğu için mi yaptıkları ise merak ediliyor
General Motors ve Ford artık Twitter'a reklam vermeyeceklerini açıkladı

Twitter’ı satın alan Elon Musk’ın platformda yapacağı değişiklikler, yönetimdeki milyarderlerin yanı sıra büyük reklamverenleri de endişelendiriyor. Buna dair ilk adım atan şirketler General Motors ve Ford oldu. Otomobil devleri, Musk’ın yapacağı değişikliklerin kapsamını anlayana kadar platformda reklam yayınlamayacaklarını açıkladı. 

"Geçici olarak durdurduk"

Detroit merkezli otomobil üreticisi GM yaptığı açıklamada, "Yeni mülkiyetleri altındaki platformun yönünü anlamak için Twitter ile iletişim içindeyiz. Herhangi bir medya platformunda önemli bir değişiklik karşısında normal iş akışında olduğu gibi ücretli reklamlarımızı geçici olarak durdurduk " dedi. 

Ford’un sözcüsü Said Depp ise, şirketin şu anda Twitter’a reklam vermediğini söyledi ve platformun yönünü değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti. Ancak iki şirket de site üzerinden müşterileriyle iletişim kurmaya devam edecek. 

Musk’ın platformda ifade özgürlüğünü desteklediğine dair yorumları, reklamverenleri ve kullanıcıları sitede daha fazla ırkçı ve rahatsız edici içeriğin yer alacağı konusunda endişelendiriyor. Musk, satın alma işlemi tamamlanmadan hemen önce Twitter'ın "herkes için ücretsiz bir cehennem" haline gelemeyeceğini söyledi ve Cuma günü, yeni temel kurallar belirlemek için çok çeşitli bakış açılarına sahip bir içerik denetleme konseyi oluşturduğunu paylaştı. 

Tesla'nın rakipleri

Ayrıca hem GM hem de Ford, dünyanın en iyi elektrikli otomobil markası Musk'ın Tesla'sından elektrikli araç pazar payını da almak istiyor. Rakip bir otomobil üreticisine de liderlik eden adamın sahip olduğu bir platformda reklam vermek, alışılmadık bir durum olabilir. 

Fransız otomobil üreticisi Citroёn, Cuma günü şifreli bir tweet atarak bunu kabul etti. Şirketin paylaşımında, “Rakiplerimizden birinin sahip olduğu sosyal medya platformuna merhaba” ifadeleri yer aldı. Elektrikli araç satışlarını artıran Hyundai ve Kia, konuyla ilgili yorum yapmadı.

Yine de Musk’la yasal çatışmalar yaşayan otomotiv şirketi Fisker’ın CEO’su ve kurucu ortağı Henrik Fisker, platformun satın alma teklifini kabul etmesinin ardından Nisan ayında kişisel Twitter hesabını sildi.