19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 03.06.2023 19:26 | Son Güncelleme: 04.06.2023 00:28

Gmail'de yapay zeka dönemi resmen başladı

Google'ın popüler e-posta hizmeti Gmail, telefonunuzda e-postaları ve ekleri aramayı daha hızlı ve kolay hale getirmek için yapay zeka kullanmaya başladı
Gmail'de yapay zeka dönemi resmen başladı

Google'ın akıllı telefon kullanıcıları için yapay zeka ile ilgili yeni bir özelliği kullanıma sunmasıyla Gmail'deki aramalar daha doğru hale gelecek. Bu kapsamda Alphabet, Cuma günü yayınladığı bir blog yazısında mobil Gmail kullanıcılarının yakında Gmail uygulamalarında eski mesajları veya ekleri ararken "en iyi sonuçlar" bölümü göreceklerini söyledi.

En iyi sonuçlar bölümü, Google'ın makine öğrenimi algoritmaları tarafından desteklenecek ve şirket, bir kullanıcının aradığı öğeyi bulmak amacıyla arama terimini, bazı e-postaları ve diğer ilgili faktörleri kullanacağını söyledi.

Gmail'in mobil uygulamasında kullanılabilecek

Google, blog yazısında bu özelliğin çok talep edildiğini ve önümüzdeki iki hafta içinde tüm Gmail mobil kullanıcılarına sunulacağını söyledi.

Gönderide yalnızca Gmail'in mobil sürümünden bahsediliyor, bu nedenle "en iyi sonuçlar" özelliğinin tarayıcı tabanlı sürüme eklenip eklenmeyeceği belli değil.

Yeni özellik, Google'ın son zamanlarda yapay zekayı ürünlerine dahil etme konusundaki kararlılığının en son örneği. Arama devi Mayıs ayındaki I/O geliştirici konferansında çok sayıda yeni yapay zeka özelliği ve hizmeti duyurdu.

OpenAI'nin popüler ChatGPT'sinin Kasım ayında piyasaya sürülmesi ve üretken yapay zekaya yönelik gelişmeler Google'ı yapay zeka yarışına iterken, şirket ChatGPT'yi yakalamak için çözüm geliştirmede hızlı davranmaya başladı ve sonunda gelecekte aramaya entegre edileceği belirtilen Bard adlı kendi AI sohbet robotunu yayınladı.