06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.04.2023 11:14 | Son Güncelleme: 19.04.2023 11:38

Meta bugün Facebook, WhatsApp ve Instagram'da işten çıkarmalara başlayacak

Meta, ana şirketi olduğu Facebook, WhatsApp ve Instagram'da daha fazla işten çıkarma hazırlığında olduğunu duyurdu. Bugün gerçekleşmesi beklenen çıkarmalar 10 bin kişiyi kapsayacak ve personel sayısının eşitlenmesi hedefleniyor
Meta bugün Facebook, WhatsApp ve Instagram'da işten çıkarmalara başlayacak

Facebook'un ana şirketi Meta, bugün işten çıkarmaları duyurmaya hazırlandıklarını açıkladı. Facebook, WhatsApp, Instagram ve firmanın sanal gerçeklik çalışmalarıyla Quest donanımını barındıran Reality Labs'in etkileneceği ifade edildi. Bu hamle, Zuckerberg tarafından mart ayında duyurulduğu üzere, şirketteki 10 bin kişiyi kapsayacak ve maliyet düşürme hamlesinin bir parçası olacak. Mayıs ayında bazı kesintilerin daha yapılması planlanıyor.

Meta kasım ayında işgücünün yaklaşık yüzde 13'ünü yani yaklaşık 11 bin kişiyi işten çıkardı. Ayrıca, diğer Silikon Vadisi işletmelerinin iş ve maliyet kesintileriyle noktalanan ilk çeyrek boyunca işe alımları dondurma kararını da uzattı. Zuckerberg, şirketin daha yalın hale gelmesini ve tüm pozisyonlardaki personel sayısının eşitlenmesini hedeflediğini söyledi. Yöneticilere verilen bilgilerde, ekiplerin yeniden organize edileceği ve kalan çeşitli çalışanların yeni yöneticiler altında çalışmak üzere yeniden atanacağı belirtiliyor.

Bloomberg daha önceki haberlerinde reklam gelirlerinde yavaşlama görülen ve odağını metaverse adı verilen sanal gerçeklik platformuna kaydıran Meta'nın, müdür ve başkan yardımcılarından işten çıkarılabilecek çalışanların listesini yapmalarını istediğine dikkat çekti. Bugün ise o listelerin sonuçlarında 10 bin kişinin işine son verilmesi bekleniyor.