26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.06.2023 21:41 | Son Güncelleme: 02.06.2023 21:50

Meta çalışanlarına ofise gelme şartı getiriyor

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden Meta, Eylül ayı sonrasında çalışanlarına haftada en az üç gün ofise gelme şartı getirmeye hazırlanıyor
Meta çalışanlarına ofise gelme şartı getiriyor

Meta'nın uzun süredir devam eden çalışanları ofise geri döndürme girişiminde bir sonraki aşamaya geçildi. Facebook'un sahibi Engadget'a yaptığı açıklamada, ofiste görevlendirilen personelin 5 Eylül'den itibaren haftada en az üç gün yüz yüze çalışmaya dönmesini şart koşacağını söyledi. Meta, sadece uzaktan çalışan kişiler için ise herhangi bir değişikliğe gitmeyi planlamıyor.

Verimliliği artırmak için ofise gelme şartı

Meta'nın ismini açıklamak istemeyen bir sözcüsü yaptığı açıklamada, Meta'nın "dağıtılmış çalışmaya bağlı olduğunu" ve insanların hem ofiste hem de evden çalışarak "anlamlı bir etkiye" sahip olabileceğini söyledi. Temsilciye göre bu, personelin elinden gelenin en iyisini yapmasına yardımcı olan işbirliği ve çalışma kültürünü iyileştirme çabasının bir parçası. Bu, daha önce duyurulan ve büyük ölçekli işten çıkarmalarla birlikte gelen hibrit stratejinin de önemli bir bileşeni.

Meta 2023'ü "verimlilik yılı" olarak görüyor ve maksimum üretkenlik için bir miktar yüz yüze ekip çalışmasının gerekli olduğuna inanıyor.

Covid uzadıkça ofis kuralı gelemedi

Meta, Covid-19 salgınının yakın zamanda sona ermesinin mümkün olmadığının anlaşılması üzerine Mayıs 2020'de uzaktan çalışma politikası başlattı. Ofisleri 2021'de yeniden açmayı umarken, COVID-19 yayıldıkça ve yeni virüs varyantları ortaya çıktıkça bu zaman çizelgesini defalarca erteledi. 

Sosyal ağ devi bu kararında yalnız da değil. Apple ve diğer büyük teknoloji şirketleri hibrit çalışma programlarını zorunlu kılarken, Meta'nın karşılaştığı gibi benzer bir dirençle yüz yüze geldi. Bazı çalışanlar, yer ve programlardaki esnekliğin azalmasının yanı sıra kreş ve ulaşım gibi artan maliyetlere itiraz etti.

Diğer şirketlerden de baskı var. Shopify, Spotify ve diğer tanınmış markalar, iş arayanlar için daha cazip olabilecek uzaktan çalışma öncelikli politikalar oluşturdu.