27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.05.2023 20:45 | Son Güncelleme: 24.05.2023 20:56

Meta hızla küçülüyor: 6 ayda 20 bini aşkın çalışanının işine son verdi

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın sahibi Meta'da sular durulmuyor. Kasım ayından bu yana 20 bini aşkın çalışanının işine son veren şirket, yeni bir işten çıkarma dalgası için düğmeye bastı
Meta hızla küçülüyor: 6 ayda 20 bini aşkın çalışanının işine son verdi

Reuters'in LinkedIn'deki paylaşımlara dayandırdığı haberine göre pazarlama, iletişim ve işe alım alanlarında çalışanlar işlerini kaybetti. Ayrı bir rapora göre Meta ayrıca İrlanda'daki ofisinden yaklaşık 500 kişiyi, yani ülkedeki işgücünün yaklaşık yüzde 20'sini işten çıkaracak.

Meta kesintiler hakkında yorum yapmayı reddetti. Bir sözcü, Mark Zuckerberg'in geçen sonbaharda şirketin 11 bin çalışanını işten çıkarırken paylaştığı bir nota işaret etti. Zuckerberg mesajında, mevcut ekonomik koşulların şirket gelirlerini beklenenden çok daha fazla erittiğini kaydetti. Zuckerberg ayrıca işten çıkarmaları "Meta'nın tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazıları" ve "ileriye dönük olarak ihtiyacımız olan şey" olarak tanımladı.

Zuckerberg o zamandan bu yana geçen aylarda daha fazla verimlilik ihtiyacından açıkça bahsetti. 2023'ü Meta'nın "verimlilik yılı" olarak adlandırdı ve şirkette daha sade bir yönetim yapısı oluşturmak istediğini söyledi. Şirketin en son kazanç çağrısı sırasında Zuckerberg, "İşe alımları yavaşlatmanın, yönetim yapımızı sadeleştirmenin ve projelere daha titiz bir şekilde öncelik vermenin işimizin hızını ve kalitesini artıracağına inanmaya devam ediyorum" dedi.

Son işten çıkarmalarla birlikte Meta'nın geçtiğimiz Kasım ayından bu yana işten çıkardığı toplam çalışan sayısı yaklaşık 21 bine ulaştı. Meta'nın işten çıkarmaları sektördeki en yüksek rakamlar arasında yer alsa da, son birkaç ay içinde işten çıkarma yapan tek teknoloji şirketi olmaktan çok uzak. Amazon, Google, Microsoft ve diğer düzinelerce şirket yılbaşından bu yana işgücünü önemli ölçüde azalttı.