26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2023 08:40 | Son Güncelleme: 12.01.2023 09:01

Microsoft'tan yeni uygulama: Çalışanlara sınırsız izin hakkı

Microsoft, ABD'deki çalışanları için artık sınırsız izin politikası uygulayacağını açıkladı. Şirkette yeni sistem 16 Ocak'tan itibaren uygulanmaya başlayacak
Microsoft'tan yeni uygulama: Çalışanlara sınırsız izin hakkı

Microsoft, ABD'deki çalışanlarına sınırsız izin vermek için tatil politikasını değiştirdiğini ve LinkedIn biriminde zaten yürürlükte olan bir sistemin aynısını uygulayacağını söyledi. Bir şirket sözcüsüne göre, değişiklikler 16 Ocak'ta başlayacak ve yalnızca ABD'deki tam zamanlı çalışanlar için geçerli olacak. Şirket, daha esnek çalışma programlarına uyum sağlamak için bu değişikliği birkaç yıldır düşünüyor.

Netflix gibi şirketlerde ve Goldman Sachs'daki üst düzey bankacılar için yürürlükte olan bu politika, yöneticiler çok az izin içeren veya hiç izin vermeyen beklentiler belirlediklerinde zorlayıcı olabilir. Sözcü, Microsoft'un böyle bir sistemdeki olası kusurları değerlendirdiğini ve şirketin bundan çalışanların yeterli tatil süresi almasını sağlamasını beklediğini söyledi.

Sınırsız izin politikasında çalışanların alabileceği ücretli izinler için bir üst limit bulunmuyor. Ayrıca işten ayrılan veya işten çıkarılan çalışanların birikmiş ya kullanılmayan izinleri için de ekstra bir ücret de verilmiyor. Microsoft, birikmiş izni olan çalışanlara Nisan ayında tek seferlik bir ödeme yapacak.