19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 10.12.2022 13:41 | Son Güncelleme: 10.12.2022 14:30

NASA'dan takipçilerine Orion'un şerefine bulmaca etkinliği

NASA, Artemis 1 Orion uzay aracının Dünya'ya dönüşünü kutlamak için Twitter'dan aracın iç tarafını gösteren bir fotoğraf paylaştı ve gizli yerlere koyduğu şifreleri takipçilerden bulmasını istedi. Bir çok tahmin yapıldı ve NASA gizemli bulmacanın sonuçlarını bugün açıklayacağını söyledi
NASA / Twitter
NASA / Twitter

Amerikan Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA), bu hafta sonu Artemis 1 misyonu kapsamında uzaya fırlatılan Orion'un Ay’dan dönüşünü kutlamak için uzay aracının içinde bir bulmaca yarattı. Ajans, Orion uzay aracının içine gizli anlamlar içeren çok sayıda sembol ve kod yerleştirdi ve aracın Dünya'ya dönmesinden bir gün önce, tüm gizli mesajların kodlarını çözmeleri için halka meydan okudu. Twitter kullanıcıları, uzay aracının içine karmaşık bir şekilde yerleştirilmiş semboller, sayılar ve resimler olduğuna inandıkları şeyleri paylaşarak bu zorlu görevi üstlendiler.

Tahminler oldukça fazla

NASA’nın paylaştığı fotoğrafta Orion kapsülünün içi görülüyor. Ancak, merkezdeki sanal asistan da dahil olmak üzere yalnızca son teknoloji ekipmana odaklanılmaması ip uçlarını bulmak açısından önemli.  Twitter takipçilerinin yaptığı bazı tahminler arasında kırmızı kuş benzeri bir sembol, yumuşak bir Snoopy oyuncağı ve Frank Sinatra'nın Fly Me To The Moon şarkısının ilk beş notası olduğu düşünülen CBAGF harflerinin yer aldığı sarı bir etiket yer alıyor. NASA bulmacanın sonuçlarını bugün açıklayacağını söyledi.

Artemis 1’in geri  dönüşü

NASA'nın Artemis 1 Orion kapsülünün 11 Aralık Pazar günü öğleden sonra Dünya'ya dönmesi ve yaklaşık 26 gün süren derin uzay yolculuğunu Baja California kıyılarındaki Pasifik Okyanusu'na iniş yaparak tamamlaması planlanıyor. Orion kapsülü şimdiye kadar Ay'a gidip geldiği 1,3 milyon millik yolculuk boyunca başarılı bir görev sergiledi ve insan taşımak üzere tasarlanmış herhangi bir uzay aracının şimdiye kadar kat ettiği en uzak mesafeye uçtu.