20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 04.02.2023 13:13 | Son Güncelleme: 04.02.2023 14:50

Netflix, şifre paylaşmayı engelleyecek sistemini yanlışlıkla paylaştı

Netflix, kullanıcılarına şifre paylaşımını nasıl engelleyeceğini yanlışlıkla paylaştı. Haberlere göre kafa karışıklığı için özür dileyen şirket hatasını hemen telafi etti, şifre paylaşmayı engelleyecek sistemini siteden kaldırdı
Netflix, şifre paylaşmayı engelleyecek sistemini yanlışlıkla paylaştı

NetflixŞili, Peru ve Kosta Rika'da deneme aşamasında olan şifre paylaşma engelleme sistemiyle ilgili detayları geçtiğimiz çarşamba günü ABD de dahil olmak üzere bütün yardım merkezi sayfalarında yanlışlıkla yayınladı. Şirket bu sayfaları hemen siteden kaldırdı. The Guardian'a  konuşan platform sözcüsü kargaşa yüzünden özür dilerken, 2023'ün ilk yarısındaki şifre paylaşmayı engelleme planlarından söz etti.

Netflix geçen yıldan bu yana abone kaybını önlemek ve abone sayısını artırmak için kendi aralarında şifre paylaşan kullanıcılara yöneldi, üç ülkede de bunun denemesini yapıyor. Kosta Rika'da bu paylaşım ücreti ayda 2 dolar 99 sent. Netflix'in web sitesinde yazan bilgilere göre şirket, cihazların aynı evden kullanıldığını tespit etmek için Netflix hesabında oturum açmış olan cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanıyor. 

2023'ün ilk üç ayında ücretli paylaşım geliyor

Dünya çapında 230 milyon abonesi olan Netflix, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada hesap paylaşımının Netflix'e yatırım yapma ve onu geliştirme konusundaki uzun vadeli kabiliyetlerini baltaladığını açıkladı. Netflix, 100 milyondan fazla hanenin hesap paylaştığını ve 2023'ün ilk üç ayında diğer ülkelerde de ücretli paylaşımı yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Şifre paylaşımı en büyük düşmanı

Bir Netflix hesabının kayıtlı olduğu hane dışında kullanılmadığından emin olmak için deneme, kullanıcıların izleme cihazlarını evlerindeki kablosuz ağa bağlamalarını, Netflix uygulamasını açmalarını ve her 31 günde en az bir kez kayıtlı haneden bir şey izlemelerini gerektiriyor. Paylaşılanlara göre hesaba giriş yapan yeni bir cihaz farklı bir konumdaysa Netflix, o konumda art arda yedi gün boyunca oturum açmaya izin veren geçici bir kod isteyecek.