24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.01.2023 11:00 | Son Güncelleme: 26.01.2023 11:26

Netflix parola paylaşımını Mart'ın sonuna kadar yasaklayacak

Netflix, uzun zamandır planladığı parola paylaşımını Mart'ın sonuna kadar yasaklamayı planladığını açıkladı. Şirket hesabını paylaşan izleyicilerin 100 milyonu aştığını belirtti
Netflix parola paylaşımını Mart'ın sonuna kadar yasaklayacak

Netflix, parola paylaşımını Mart ayının sonuna kadar yasaklamayı planlıyor. Şirket, hesap paylaşımının 100 milyondan fazla izleyiciyi aştığını belirterek haberi hissedarlarına yazdığı bir mektupla paylaştı. Netflix, on yıldan fazla bir süredir ilk abone kaybı nedeniyle 2022'nin zor bir yıl olduğunu söyledi.

Daily Mail'in haberine göre şirketin mektubunda, "Bugünün yaygın hesap paylaşımı, Netflix'e uzun vadeli yatırım yapma ve Netflix'i iyileştirmenin yanı sıra işimizi kurma yeteneğimizi baltalıyor. Kullanım koşullarımız, Netflix'in kullanımını bir hane halkıyla sınırlandırsa da, bunun, hesaplarını daha geniş bir şekilde paylaşan üyeler için bir değişiklik olduğunun farkındayız" ifadeleri yer aldı.  Zor bir dönemin ardından yeniden büyümeyi başardığını gösteren şirket, Latin Amerika'da yapılan sınırlı bir testin ardından, şifre paylaşımına yönelik baskının artık daha geniş çapta uygulanacağını aktardı.

Netflix, bazı kullanıcıların hesaplarını iptal edeceğinin farkında ancak paylaşımda bulunanlar, kendi hesaplarını açmayı seçerlerse profilleri aktarabilecekler. Şirket hissedarlara, "Harika programlar sunmaya devam ettikçe ve başkasının hesabını kullananlar kendi hesaplarını oluşturdukça, modelin Latin Amerika'da gördüğümüze benzer olacağına inanıyoruz" dedi.

Netflix yeni ekleyeceği özelliklerle hesap paylaşımı yapan kişileri bulmaya çalışacak. Bir hesabın paylaşıldığını tespit ederse, insanların oturum açmasını durduracak ve onları kendi hesapları için ödeme yapmaya teşvik edecek. Bunu, bir profili kendi hesabına taşıma seçeneği gibi, ortak hesaplara sahip kişilere yönelik özel özelliklerle yapacaktır. Bazı ülkelerde Netflix, insanların birlikte yaşamadıkları kişilerle hesap paylaşmak için fazladan ödeme yapmasına izin veriyor.