25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.09.2022 11:18 | Son Güncelleme: 01.09.2022 11:28

Netflix'in reklam pazarlığı: Diğer platformlardan yüksek fiyat istiyor

Daha fazla abone kazanmak için reklam destekli ve daha düşük fiyatlı bir paket üzerine çalışan Netflix, reklam verenlerle görüşmeye başladı. Ancak görüştüğü şirketler, platformun reklamlar için şaşırtıcı derecede yüksek fiyatlar istediğini söyledi
Netflix'in reklam pazarlığı: Diğer platformlardan yüksek fiyat istiyor

Netflix, içinde reklam bulunan yeni abonelik paketi için hazırlıklarını sürdürüyor. Wall Street Journal’a konuşan kaynaklara göre şirket reklam verenlerle görüşmeye başladı. Ancak dijital platform markalardan oldukça yüksek fiyatlar talep ediyor.  

Bazı alıcılar, Netflix'te video reklamların yerleştirilmesini kolaylaştıracak teknolojiyi sağlayan Netflix ve Microsoft'un yöneticilerinin geçen hafta reklamverenlerle görüştüğünü söyledi. Alıcılar, Netflix'in bin gösterim başına maliyet* (BGBM) için yaklaşık 65 dolar talep ettiğini söyledi. Alıcılar, bunun diğer platformlarını çoğundan önemli ölçüde yüksek olduğunu söyledi.

BGBM, "1000 gösterim başına maliyet" anlamına gelir. BGBM reklam kampanyaları yürüten reklamverenler istedikleri ücreti, yayınlanan 1000 reklam başına ayarlar, reklamlarının gösterileceği reklam yerleşimlerini seçer ve reklamları her gösterildiğinde ücret öder

Kasım'da çıkacak iddiası

Netflix, gelir elde etmenin ve kullanıcı çekmenin yeni yollarını ararken, daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir paket ortaya çıkarmak için yarışıyor. Şirket nisan ayında reklam göstermeye hazırlandığını açıklamasından bu yana, Microsoft ile anlaşmak ve reklamlarla ilgilenmesi için iki Snap yöneticisini işe almak gibi birçok hamle yaptı. Reklam alıcılarından bazıları, Netflix’in reklam destekli paketinin 1 Kasım’da piyasaya sürüleceğini açıkladı. Ancak Netflix Temmuz’da, yeni paketinin 2023’ün başlarında bir lansmanı hedeflediğini söyledi.  

30 saniyelik reklamlar planlanıyor

Bazı alıcılar da Netflix’in markaların platformda çok fazla reklam yapmamasını sağlamak için  yıllık olarak harcayabilecekleri tutarı 20 milyon dolar ile sınırlamak istediğini belirtti. Netflix yaptığı açıklamada, “Daha düşük fiyatlı, reklam destekli bir paketi nasıl başlayacağı konusunda henüz karar aşamasındayız. Tüm kararlar alınmış değil” dedi. 

Reklam alıcıları, Netflix'in denenmemiş bir platformdaki reklamlar için bu kadar yüksek bir fiyat istemesine şaşırdıklarını söyledi. Ayrıca şirketle görüşen kaynaklra göre Netflix'in bazı programların öncesinde ve sırasında 15 ve 30 saniyelik reklamlar göstermeyi planladığını söyledi. The Wall Street Journal'ın daha önce Netflix’in belirli kitle segmentlerini hedeflemelerine yardımcı olarak reklamverenlerden BGBM için yaklaşık 80 dolar ücretlendirmeyi umduğunu öne sürmüştü.