26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.01.2023 21:09 | Son Güncelleme: 03.01.2023 22:05

Tesla'nın Çin başkanı Tom Zhu, Elon Musk'tan sonra şirketin en yetkili ikinci ismi oldu

Şirkete 2014 yılında katılan ve aktif olarak Tesla’nın Çin operasyonunu yöneten Tom Zhu terfi ettirildi. Terfi ile birlikte Elon Musk'tan sonra şirketin en yetkili ismi olan Zhu, ABD’deki montaj tesislerinin ve Kuzey Amerika ile Avrupa’daki satış operasyonlarının yönetimini alacak
Tesla'nın Çin başkanı Tom Zhu, Elon Musk'tan sonra şirketin en yetkili ikinci ismi oldu

Çin’deki Supercharger ağının genişletilmesine liderlik etmek üzere katıldığı 2014 yılından bu yana Tesla'da çalışan Tom Zhu Xiaotong şirketin ABD’deki montaj tesislerinin ve Kuzey Amerika ile Avrupa’daki satış operasyonlarının yönetimini almak üzere terfi ettirildi. Atama, Zhu’yu Tesla’nın İcra Kurulu Başkanı Elon Musk’tan sonra en yüksek profilli yöneticisi yapıyor ve tüm büyük pazarlarındaki teslimatlar ve önemli üretim merkezlerinin operasyonları için doğrudan gözetim sağlıyor. Geçtiğimiz ay Tesla’nın yeni fabrikasının işletilmesine yardımcı olmak için Teksas’a gelen Zhu'nun Asya bölgesindeki yetkilerinin de devam edeceği belirtildi. 

Çin’de doğan Zhu, Tesla’ya 2014 yılında katıldı. Bundan önce, Duke Üniversitesi’nde sınıf arkadaşları tarafından kurulan bir şirkette proje yöneticisiydi ve Afrika’daki altyapı projelerinde çalışan Çinli müteahhitlere danışmanlık yapıyordu. Önce Küresel Başkan Yardımcılığına terfi ettirilen Zhu, ardından Tesla Çin Başkanı olarak görevi devraldı ve hızla yükseldi. Zhu, Çin'de bulunan ve Tesla, Inc. tarafından işletilen ilk denizaşırı fabrika Gigafactory Shanghai'ı çevrimiçi hale getirmekten ve ülke genelinde Tesla Servis Merkezleri'nin tanıtımından sorumluydu.