25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.03.2023 20:22 | Son Güncelleme: 23.03.2023 20:27

TikTok CEO'su Shou Zi Chew: Çin'in kontolünde değiliz

ABD'de yasaklanması gündemde olan TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew gençlere yönelik zararlı içeriği önlemek için politikalarını gözden geçirdiklerini söyledi. Çin'in kontolünde olmadıklarını savunan Zi Chew "Ulusal güvenlik kaygılarını ciddiye alıyoruz" dedi
TikTok CEO'su Shou Zi Chew: Çin'in kontolünde değiliz

ABD'de yasaklanması gündemde olan Çinli sosyal medya platformu TikTok'un CEO'su Shou Zi Chew, Kongrede ifade verdi. Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komisyonu üyelerinin sorularını yanıtlayan Shou Zi Chew; kendisini tanıtırken ABD ve İngiltere’deki eğitimini ve Batı’yla bağlantılarını öne çıkardı, eşinin de Washington’da Kongre binasına birkaç kilometre mesafede doğduğunu vurguladı.

Konuşmasına, TikTok’u savunarak ve eğitim videolarıyla çocuklarla gençlerin platformdan faydalandığını söyleyerek başlayan Chew, özellikle genç kullanıcılara yönelik zararlı içeriği önlemek için politikalarını gözden geçirdiklerini söyledi.

TikTok’un ana şirketi ByteDance’in Çin hükümetinin sahip olmadığını ya da Çin hükümeti tarafından kontrol edilmediğini savunan Chew, şirket hisselerinin yüzde 60’ının küresel yatırımcılara ait olduğuna, beş yönetim kurulu üyesinden üçünün de Amerikalı olduğuna dikkat çekti.

Shou Zi Chew kimdir ?

Singapur'da doğup büyüyen Chew, Çince eğitim veren elit bir okulda okudu, İngilizce ve Çinceyi akıcı konuşuyor. Zorunlu askerliğini Singapur Silahlı Kuvvetleri'nde yaptı. University College London'da ekonomi eğitimi gördükten sonra Harvard Business School'da MBA diploması aldı ve aynı zamanda henüz bir start-up iken Facebook'ta staj yaptı.

Yatırım şirketi CEO'su Vivian Kao ile evli olan Shou Zi Chew iki çocuk babası

2013 yılında ByteDance'in ilk yatırımcıları olan bir ekibe liderlik ettiği yatırım şirketi DST'de beş yıl görev yaptı. Ayrıca Goldman Sachs'ta iki yıl yatırım bankacısı olarak çalıştı. Chew daha sonra Çin akıllı telefon devi Xiaomi'de finans müdürü ve uluslararası müdür olarak görev yaptı. Mart 2021'de ByteDance'e geçerek başta mali işler müdürü oldu. Sadece iki ay sonra TikTok'ta CEO koltuğuna oturdu.