24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2022 10:46 | Son Güncelleme: 24.09.2022 10:49

TikTok dislike (beğenmeme) özelliğini hayata geçirdi

TikTok, nisandan itibaren test ettiği dislike (beğenmeme) butonunu nihayet kullanıma sundu. İşte yeni özellikle birlikte TikTok'a yaşanacak yenilikler
TikTok dislike (beğenmeme) özelliğini hayata geçirdi

Alphabet, Meta, Disney, Netflix ve Snap gibi devlere meydan okuyan Çin kökenli TikTok 6 ay önce test etmeye başladığını duyurduğu dislike (beğenmeme) özelliğini hayata geçirdi. Platformun 1 milyardan fazla olan kullanıcıları artık diğer sosyal ağlarda olduğu gibi, hoşnutsuzluğunuzu ifade etmek için bir aşağı başparmak butonuna dokunabilecek. Ek olarak, aynı butona tekrar tıklayarak tepkiyi geri almak da mümkün olacak.

Şirket, özelliği alakasız veya uygunsuz yorumlar hakkında geri bildirim almanın başka bir yolu olarak duyurdu. Kullanıcıların zararlı gördükleri yorumları belirlemesi için getirilen özellik, gönderilerin yorumlar kısmından kullanılabilecek. Böylece bundan sonra çok sayıda dislike (beğenmeme) alan bir içerik, TikTok’u nefret söylemi, spam veya trolleme hakkında uyaracak. Bu da daha sağlıklı yorum bölümlerini teşvik edecek. Yani artık kötü yorumlar otomatik olarak bildirilmiş olacak.

Bunu rağmen Dislike (Beğenmeme) özelliği kullanıldığında yorum yapan kişinin bildirim almayacak. Ayrıca, bir yorumun kaç kişi tarafından beğenilmediğinin de görülemeyecek.