20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 10.08.2022 08:53 | Son Güncelleme: 10.08.2022 08:58

Twitter anlaşmasına hazırlanıyor: Elon Musk 6,9 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Twitter ile davalık olan Elon Musk, satın alma anlaşmasının tamamlanma ihtimaline karşı 6,9 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı
Twitter anlaşmasına hazırlanıyor: Elon Musk 6,9 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Elon Musk, Tesla’dan 6,9 milyar dolarlık hissesini satarak şimdiye kadar ki en büyük satışını gerçekleştirdi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili sorulara yanıt veren Musk, feshettiği Twitter’ı satın alma anlaşmasının devam etmesi ihtimaline karşılık bunu yaptığını açıkladı.

"Acil hisse satışını önlemek istedim"

ABD piyasalarının Salı günü kapanmasının ardından gelen yayınlanan raporlara göre Tesla'nın CEO'su 5 Ağustos'ta yaklaşık 7.92 milyon hisse sattı. Elden çıkarma nedeni üzerine spekülasyonlar artınca Musk, Twitter hesabından açıklama yaptı. Musk, geçen ay feshettiği 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını tamamlamak zorunda kalırsa acil bir hisse satışını önlemek istediğini söyledi.  Dünyanın en zengin insanı, takipçilerinin “Anlaşma kapanmazsa Tesla hisselerini tekrar alacak mısın?” sorusuna da “Evet” yanıtını verdi. 

4 ay önce satma planım yok dedi

Musk, Twitter’a yaptığı ilk teklifin ardından 8,5 milyar dolarlık Tesla hissesi satmıştı. Dört ay önce de küresel bir güç haline getirdiği otomobil üreticisinin hisselerini satma planı olmadığını söylemişti. O zamandan beri Tesla'nın hisseleri, Mayıs ayında ulaşılan düşük seviyelerden toparlandı. Tesla hisseleri bu yılki en düşük seviyelerinden sonra yaklaşık yüzde 35 arttı buna rağmen bu yıl yaklaşık yüzde 20 düşüş yaşandı.