06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.04.2023 16:23 | Son Güncelleme: 13.04.2023 16:40

Twitter'da kullanıcılar hisse senedi ve kripto satın alabilecek

Elon Musk, Twitter'ı her şeyin yapılabildiği bir uygulamaya çevirebilmek için çalışmalarını genişletiyor. Platformun, eToro ile yaptığı anlaşmayla Twitter kullanıcıları artık hisse senedi alıp kripto para ticareti yapabilecek
Twitter'da kullanıcılar hisse senedi ve kripto satın alabilecek

Twitter, sosyal yatırım şirketi eToro ile yapılan yeni bir anlaşmanın parçası olarak kullanıcıların hisse senedi ve kripto para ticareti yapmasına izin verecek. CNBC'nin bildirdiği bu yenilik CEO Elon Musk'ın Çin'in WeChat uygulaması gibi her şeyin yapılabildiği bir uygulama vizyonu için atılan son adım olacak. 

Sosyal ticaret platformu yaptığı açıklamada, Twitter'ın kullanıcılarına piyasa grafiklerini görüntüleme ve mobil uygulaması aracılığıyla eToro'dan hisse senedi, kripto para birimi ve diğer varlıkları alıp satma imkanı vereceğini söyledi.  Twitter ayrıca kullanıcılara bir düğmeye tıklayarak hisse senedi, kripto para ve diğer varlıkları alıp satma seçeneği de sunacak. "eToro'da görüntüle" yazan bir butonla, kullanıcıları daha sonra varlık satın alabilecekleri veya satabilecekleri eToro platformuna götürecek.

"Kullanıcılar giderek Twitter'a yöneliyor"

eToro CEO'su Yoni Assia CNBC'ye yaptığı açıklamada, anlaşmanın iki markayı daha iyi bir şekilde birbirine bağlamaya yardımcı olacağını belirterek, son yıllarda kullanıcılarının piyasalar hakkında kendilerini eğitmek için giderek daha fazla Twitter'a yöneldiğini sözlerine ekledi. Assia, gerçek zamanlı olarak çok sayıda kaliteli içeriğin mevcut olduğunu ve Twitter ile ortaklığın eToro'nun bunu bir bilgi kaynağı olarak kullanan yeni kitlelere ulaşmak için genişlemesine yardımcı olacağını söyledi.

İddialı planları var

Geçen yıl Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Musk, sosyal medya şirketini bir her şey uygulamasına dönüştürme konusunda açık davrandı. Başta Çin'in WeChat'i olmak üzere bu süper uygulamalar Asya'da her yerde bulunuyor. Dijital İsviçre çakısı gibi olan bu uygulamalar, araç çağırma, finansal hizmetler, sohbet, medya, oyun, yemek dağıtımı ve yatırım gibi çeşitli uygulamaların işlevlerini bir araya getiriyor. Musk'ın süper uygulaması X için iddialı planları var ve daha önce bunun dünyanın önde gelen finans kurumu olmasını istediğini söylemişti. Nisan ayı başında Twitter'ın adı sessizce X Corp. olarak değiştirildi. 

Forbes'un tahminlerine göre şu anda Musk'ın net serveti 185 milyar dolar. Milyarderin servetinin önemli bir kısmı elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yanı sıra roket firması SpaceX, tünel açma firması Boring Company ve çip beyin-makine arayüzleri şirketi Neuralink'ten geliyor.