26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.04.2023 21:04 | Son Güncelleme: 13.04.2023 08:26

Elon Musk: Doğru alıcıyı bulursam Twitter'ı satabilirim

Elon Musk, BBC'de katıldığı canlı yayında Twitter'ı yönetmenin oldukça sancılı ve inişli çıkışlı bir süreç olduğunu söyledi, doğru alıcıyı bulması halinde şirketi satabileceğini açıkladı
Elon Musk: Doğru alıcıyı bulursam Twitter'ı satabilirim

Musk, katıldığı programda Twitter’ı satın aldığı için pişman olup olmadığına ilişkin soruya, “Acı seviyesi oldukça yüksekti. Bu bir parti gibi değildi” yanıtını verdi. Twitter’ı satın alma kararını savunan Musk, son ayların oldukça stresli olduğunu kabul etti ancak şirkette işlerin fena gitmediğini söyledi.

Saat 3'ten sonra tweet atmamam gerekiyor

Musk zaman zaman şirkette uyuduğunu, kimsenin uğramadığını söylediği ofis kütüphanesinde bir yeri olduğunu söyledi. Musk yaptığı Twitter paylaşımlarına ilişkin de özeleştiri yaptı, şu sözleri kaydetti:

“Attığım tweetlerle birden çok kez kendimi ayağımdan vurduğumu düşünüyor muyum, evet. Sanırım saat 3’ten sonra tweet atmamam gerekiyor”

6500 çalışanı çıkarmak kolay olmadı

Twitter’ın mali durumuna ilişkin soruları da yanıtlayan milyarder iş insanı reklam verenlerin çoğunun geri dönmesi sonrası şirketin “kabaca başa baş” seviyesinde olduğunu söyledi.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı zaman neredeye 8000 çalışan bulunduğunu ve bunu 1500 civarına indirmenin de kolay olmadığını savundu.

Kimseyi bire bir kovmadım

Musk, kimseyi bire bir kovmadığını da söyledi “Bu kadar insanla yüz yüze konuşmak kolay değil” dedi.

Twitter’dan ayrılan mühendislerin fazlalılığı, sosyal medya uygulamasının istikrarı noktasında endişe yaratmıştı. Musk bazı sıkıntılara karşın Twitter'ın düzgün çalıştığını savundu. Güney Afrikalı iş insanı, mavi tik olarak bilinen hesaplardaki sembolün de gelecek haftadan itibaren kaldırılmaya başlanacağını söyledi.

Eskiden mavi tik paralı abonelik gerektirmiyordu ve kimin alabileceğine şirket karar veriyordu. Bu tik yüksek profilli hesapların gerçek kişiler olduğunu gösteriyordu.