26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 30.04.2023 15:36 | Son Güncelleme: 30.04.2023 16:50

Twitter'da para kazanma dönemi: Makale başına ücret alınabilecek

Elon Musk, Twitter'a medya kuruluşları için ücretli bir özellik ekleneceğini açıkladı. Buna göre hesaplara abone olmayanlar makale okumak istediklerinde ücret vermek zorunda kalacak
Twitter'da para kazanma dönemi: Makale başına ücret alınabilecek

Twitter CEO'su Elon Musksosyal medya platformundaki medya yayıncılarının tek bir tıklamayla kullanıcılardan makale başına ücret almasına izin vereceğini açıkladı ve bunu hem kamu hem de medya kuruluşları için bir kazanç olarak nitelendirdi. 

Milyarder Musk'ın paylaşımına göre gelecek ay kullanıma sunulacak olan bu özellik, hesaplara abone olmayan kullanıcıların bir makale okumak istediklerinde makale başına daha yüksek bir fiyat ödemelerini sağlayacak. Cuma günü Musk, Twitter'ın ilk yıldan sonra içerik aboneliklerinden yüzde 10 kesinti yapacağını duyurdu ve şirketin ilk 12 ay için kesinti yapmayacağını belirtti. Musk, Ekim ayında sosyal medya şirketinin başına geçtiğinden bu yana Twitter'ın gelirlerini arttırmaya yönelik değişiklikler yapıyor. 

Musk'ın sahipliğinde Twitter, işgücünü 7 bin 500 kişiden yaklaşık bin 500 kişiye düşürdü ve bunun sonucunda moderasyon standartlarının ve yaklaşan Avrupa standartlarına uyma kabiliyetinin zarar göreceği korkusuna yol açtı.