20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 09.11.2022 00:08 | Son Güncelleme: 09.11.2022 08:05

Wall Street Journal yazdı: Mark Zuckerberg işten çıkarmalardan kendini sorumlu tutuyor

Meta, işten çıkarmalara bu sabah başlayacak. Wall Street Journal'ın haberine göre binlerce kişi işten atılacak. CEO Mark Zuckerberg ise fazla personel alımından dolayı kendini sorumlu tutuyor
Wall Street Journal yazdı: Mark Zuckerberg işten çıkarmalardan kendini sorumlu tutuyor

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg Salı günü yüzlerce yöneticiye yaptığı açıklamada, şirketin çarşamba sabahı yani bugün çalışanlarını işten çıkarmaya başlayacağını söyledi. 

The Wall Street Journal'ın daha önce bildirdiğine göre bu durumdan toplamda binlerce çalışanın etkilenmesi bekleniyor ve muhtemelen teknoloji sektöründe bugüne kadarki en büyük işten çıkarma olacak.

Yakın kaynaklara göre Zuckerberg, bugün toplantıda oldukça üzgün görünüyordu. 38 yaşındaki CEO, büyüme konusundaki aşırı iyimserliği nedeniyle fazla personel alındığını bu nedenle işten çıkarmalardan kendini sorumlu tuttuğunu söyledi. Meta'nın insan kaynakları başkanı Lori Goler, toplantıda işini kaybeden çalışanlara kıdem tazminatı olarak en az dört aylık maaş verileceğini söyledi.

Meta'nın son dönemdeki kötü bilançolarının ardından kurumsal hisse senedi yatırımcılarından itirazlar gelmeye başlamış ve bir büyük yatırımcı "Çalışanların yüzde 20'sinin atılmasını, Meteverse yatırımlarının da yılda 5 milyar dolarla sınırlandırılmasını" istemişti. 

2021 yılı sonbahar aylarında değeri 1 trilyon doları geçen Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın sahibi Meta, Zuckerberg'in Metaverse yatırımlarının beklenen etkiyi yaratmaması nedeniyle 1 yıldır ciddi değer kayıpları yaşamaya devam ediyor. Meta'nın piyasa değeri 250 milyar doların altına inerken, bu dönemde Zuckerberg'in kişisel servetinde 100 milyar doların üzerinde düşüş oldu.