19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 13.03.2023 19:06 | Son Güncelleme: 13.03.2023 19:27

WhatsApp'ı açmadan mesajları okumanın yolu

Dünyanın en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp'ta kullanıcılar, okundu bilgisini karşısındakiyle paylaşmadan mesajları okumanın yolunu arıyor. Eski bir hile ise şu sıra sosyal medyada sıkça paylaşılıyor ve bu sorunun aşılabilmesini sağlıyor
WhatsApp'ı açmadan mesajları okumanın yolu

WhatsApp -birçok mesajlaşma platformu gibi- bir mesajın açıldığını ve okunduğunu kullanıcılara bildiriyor. Bu özellik kapatılabilse de bunu yapmak bir dizi dezavantajı da beraberinde getiriyor. Bu nedenle, bir mesajı gerçekten açmadan önce içinde ne olacağını bilmek zor olabilir. Bu noktada, mesajın üzerindeki "tikler" maviye dönecek ve sohbet ettiğiniz kişi mesajı açtığınızı anlayacaktır.

The Independent'ın haberine göre bazı mesajlar bildirimlerinden okunabilir, böylece uygulamayı açmadan mesajlar kısmen okunabiliyor. Ancak, bir mesaj çok uzunsa, bildirime sığmayacaktır, bu da içinde ne olduğunu görmenin bir yolu olmadığı anlamına gelir.

Tabii uygulamada sohbeti açmadan bu mesajlardan daha fazlasını görmenizi sağlayacak yeni popüler bir numara kullanmazsanız... Android kullanıcıları özelinde bu numara yeni değil, ancak insanlar yanıt vermek istemedikleri konuşmaları açmanın garipliğinden kaçınmanın bir yolunu buldukları için son günlerde internette hızla yayıldı.

Öncelikle WhatsApp kısayolunu (widget) ana ekranınıza eklemeniz gerekiyor, böylece uygulamayı açmadan bu mesajları gösterebilirsiniz. Bunu yapmak için ekrana bir süre basılı tutun, menüden "widget "ları seçin ve "4 x 1" WhatsApp widget'ını seçin.

WhatsApp'a girmeden son mesajları görüntüleyebilirsiniz

Bu, ana ekrana bırakıldığında, açmak istemeyebileceğiniz mesajlardan daha fazla metin de dahil olmak üzere son mesajların bir listesini gösterecektir. Mesajları orada görmek, uygulama içinde "okundu" olarak kaydedilmeyecek ve bu da potansiyel olarak mavi tik işaretlerini önleyecektir.

Bu numara yalnızca Android'de çalışıyor ve iPhone'da mevcut değil. iOS, uygulamaların benzer şekilde widget oluşturmasına izin verirken, WhatsApp böyle bir özellik sunmuyor. Ancak iOS'ta bildirim önizlemesinde bir mesajdan daha fazlasını görmek mümkün. 

Çok az kişinin bildiği bu hile sadece Android telefonlarda işe yarıyor

Hem Android hem de iOS'ta, mavi tiklerin hiç görünmemesi için bu okundu bilgilerini kapatmak elbette mümkün. Menülere tıklayın ve Gizlilik ayarlarına girerek bu bilgileri kapatabilirsiniz. Ancak bu kapalı durumda olduğunda bu kez siz de gönderdiğiniz mesajların okundu bilgisini alamayacaksınız. Bu hile, tek taraflı olarak kullanıcılara bu bilgiyi okuma fırsatı veriyor.

Söz konusu hile grup sohbetlerinde veya sesli notlarda işe yaramıyor.