26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Giriş: 15.09.2022 11:33 | Son Güncelleme: 15.09.2022 21:29

WhatsApp'ın beklenen özellikleri Türkiye'de kullanıma sunuluyor

Dünyanın önde gelen iletişim uygulamalarından biri olan ve Meta çatısı altında kullanıcı sayısını günbegün artıran WhatsApp, uzun süredir beklenen bir dizi özelliği kullanıma sunuyor. İşte WhatsApp'ın yeni özellikleri (Dikkat: Güncelleme her telefona aynı anda gelmiyor)
WhatsApp'ın beklenen özellikleri Türkiye'de kullanıma sunuluyor - Resim: 1

WhatsApp, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni güncellemelerini dağıtmaya devam ediyor. Son güncelleme ise kullanıcıların fazlasıyla işine yarayacak iyileştirmeler içeriyor. WhatsApp'ta kullanıcıların en sık karşılaştığı sorun dosya transferi söz konusu olduğunda kotanın oldukça düşük kalmasıydı. Uygulamaya gelen yeni güncelleme ile birlikte WhatsApp'tan dosya göndermek isteyenler için yeni limit 2 GB olarak belirlendi. Daha önce bu limit 100 MB'tı. Böylece video ve dosyalar dahil kullanıcılar ne gönderirse göndersin 2 GB'a kadar gönderimde bulunabilecek.

WhatsApp'ın beklenen özellikleri Türkiye'de kullanıma sunuluyor - Resim: 2

Dikkat çeken bir başka yeni özellik de WhatsApp gruplarını kapsıyor. Güncellemenin yayınlanmasıyla beraber artık bir grupta maksimum 512 kişi olabilecek. Daha büyük grupların yolu da bu şekilde açılmış oldu.

WhatsApp'ın beklenen özellikleri Türkiye'de kullanıma sunuluyor - Resim: 3


WhatsApp'ın en beğenilen özelliklerinden biri olan Herkes için Sil özelliğinde de süre düzenlemesine gidildi. Kullanıcılar, gönderdikleri mesajları artık 48 saat süresince mesajı gönderdiği kullanıcının ekranından silebilecek. Daha önce bu özelliği kullanabilmek için dakikalarla yarışmak gerekiyordu.

WhatsApp'ın beklenen özellikleri Türkiye'de kullanıma sunuluyor - Resim: 4

Bu noktada önemli bir hatırlatma da yapmak gerekiyor. WhatsApp'ta karşı tarafa yolladığınız fotoğrafları silseniz de gönderdiğiniz kullanıcının telefonundan silinmeyebilir. Kullanıcı, WhatsApp'ta gelen fotoğrafları doğrudan telefonuna kaydediyorsa fotoğrafları Herkes için Sil'e şansınız kalmıyor. Bu nedenle görüntü paylaşımında kullanıcıların fazlasıyla dikkatli olması gerekiyor.