19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 15.03.2022 18:23 | Son Güncelleme: 15.03.2022 22:09

Yüksek enflasyondan şikayet eden Elon Musk'dan Tesla'nın tüm modellerine zam

Tesla ABD'de tüm modellerine zam yaptı. Şirketin internet sitesinden duyurulan zammın, Elon Musk'ın enflasyonist baskılarla ilgili açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti
Yüksek enflasyondan şikayet eden Elon Musk'dan Tesla'nın tüm modellerine zam

Twitter hesabından takipçilerine "Gelecek birkaç yılda enflasyon hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusunu yönelten Elon Musk, Tesla ve SpaceX'in hammadde ve lojistik sıkıntıları nedeniyle enflasyonist baskılarla karşı karşıya olduğunu söyledi. Musk'ın açıklamasının hemen ardından, Tesla'nın ABD'deki tüm modellerine, Çin'de ise bazılarına zam geldiğini açıklandı.

Bir haftada ikinci zam 

Tesla bir haftada yapılan ikinci zam hakkında sessiz kalmayı tercih etti. Ancak elektrikli araç akülerinin önemli bir bileşeni olan nikel gibi malzemelerdeki fiyat artışı ve Çin'deki Covid-19 vakalarının tekrar yükselmesiyle tedarik zincirinden yaşanan sıkıntıların piyasa koşullarında yeni bir meydan okumaya neden olduğu biliniyor.

 Tesla'dan geçen yıl rekor kar

ABD'li otomobil üreticisi 2021'de dünya genelinde 936 binin üzerinde aracın teslimatını gerçekleştirdi.Şirketin 2021 yılı genelinde elde ettiği kar ise bir önceki yıla kıyasla yüzde 665 artarak 5,5 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Aynı dönemde şirket yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınından kaynaklanan tedarik zinciri sorunlarının ise bu yıl boyunca üretimi kısıtlamaya devam edeceği konusunda uyardı.